Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Σύρου: «Επισφαλής η εφημέρευση για τα χειρουργικά περιστατικά» – Τι απαντά η Διοίκηση

Newsroom
29/03/2023 16:11
 
 
 

 

Σε καταγγελία σχετικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου και πιο συγκεκριμένα σχετικά με την εφημέρευση για τα χειρουργικά περιστατικά, προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Σύρου.

Αφορμή για την καταγγελία στάθηκαν οι αναρρωτικές άδειες και των τριών χειρουργών που υπηρετούν στο μοναδικό δευτεροβάθμιο νοσοκομείο των Κυκλάδων, με τον Σύλλογο να επαναλαμβάνει την πάγια θέση του ότι υπάρχει μια «κλιμακούμενη υποβάθμιση», αλλά και μια «καθημερινή απαξίωση» της μεγαλύτερης υγειονομικής μονάδας του νομού.

Σημειώνεται ότι η καταγγελία κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Υγείας και στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, στους Βουλευτές Κυκλάδων, στον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, στον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, στον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, στον Διοικητή και το Δ.Σ. του Γ.Ν. Σύρου, στην ΠΟΕΔΗΝ, στον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων και τα ΜΜΕ.

Από την πλευρά του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Σύρου απάντησε πως «η διατήρηση της αδιάλειπτης λειτουργίας του» επιτεύχθηκε από την «επείγουσα κάλυψη της εφημεριακής λειτουργίας με ιδιώτη ιατρό γενικής χειρουργικής», και από την «υποβολή αιτήματος μετακίνησης γενικού χειρουργού».

Το naxostimes.gr παραθέτει παρακάτω αυτούσια τόσο την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων, όσο και την απάντηση του Διοικητή.

Η καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων:
Μετά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας για την τραγική υποστελέχωση του Νοσοκομείου μας και τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή – τονίζουμε ότι το Γ.Ν. ΣΥΡΟΥ είναι το μοναδικό δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο των Κυκλάδων – δυστυχώς είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσουμε τους κατοίκους των Κυκλάδων ότι από σήμερα (σ.σ. χθες) και τουλάχιστον για τις επόμενες 4 ημέρες, λόγω αναρρωτικών αδειών και των 3 χειρουργών που υπηρετούν στο νοσοκομείο κρίνεται επισφαλής η εφημέρευση για τα χειρουργικά περιστατικά.

Υπενθυμίζουμε ότι οι προβλεπόμενες θέσεις χειρουργών από τον οργανισμό είναι 5 και ειδικευομένων άλλες 3 και στο Νοσοκομείο μας υπηρετούν 3 ειδικοί (κανένας διευθυντής) και 1 ειδικευόμενος.

Με την παρούσα καταγγελία θέλουμε να αναδείξουμε για άλλη μια φορά την διαρκώς κλιμακούμενη υποβάθμιση του μεγαλύτερου Νοσοκομείου των Κυκλάδων και να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για τη βιωσιμότητά του, αφού εισπράττουμε πλέον μια καθημερινή απαξίωση, αφενός γιατί δεν δόθηκε λύση με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων (πάγιο αίτημα όλων των κινητοποιήσεων μας), αφετέρου γιατί βιώνουμε την καθημερινή εγκατάλειψή του και οι λύσεις που δίνονται είναι λύσεις πρόχειρες.

Καλούμε τη ΔΥΠΕ αλλά και το Υπουργείο Υγείας, να σκύψουν επιτέλους πάνω από το πρόβλημα και να δώσουν μόνιμη λύση!

Η απάντηση του Διοικητή κ. Ζουλουφού
Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου «Βαρδάκειο & Πρώιο» αναφέρει, σε απάντηση σχετικής δημόσιας ανακοίνωσης του Συλλόγου Εργαζομένων περί επισφαλούς εφημέρευσης για χειρουργικά περιστατικά, τις ενέργειες διαχείρισης της επείγουσας κατάστασης στο Χειρουργικό Τμήμα της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου.

Οι τρεις υπηρετούντες Γενικοί Χειρουργοί έχουν λάβει αναρρωτική άδεια. Συνεπεία αυτών των αδειών, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, σε πλήρη συνεργασία και ενημέρωση με τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και τις συναρμόδιες Αρχές, προέβη στην επείγουσα κάλυψη της εφημεριακής λειτουργίας του Νοσοκομείου Σύρου με ιδιώτη ιατρό γενικής χειρουργικής, για το χρονικό διάστημα 28-31.3.2023, και στην υποβολή αιτήματος μετακίνησης γενικού χειρουργού, ήδη από την 24.3.2023.

Οι συντονισμένες αυτές ενέργειες έχουν ως αποτέλεσμα τη διατήρηση της αδιάλειπτης λειτουργίας του Νοσοκομείου Σύρου, κατά το προσεχές τετραήμερο.

Εκφράζονται ευχές για ταχεία ανάρρωση στους ασθενείς ιατρούς.

(Visited 36 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*