Με λιγοστή συμμετοχή η πορεία στη Σύρο για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

Newsroom
07/04/2023 20:52
 
 
 

 

Πολύ μικρότερη (σε σχέση με την προηγούμενη κινητοποίηση) ήταν η συμμετοχή των κατοίκων της Σύρου στη σημερινή πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Για ακόμη μια φορά, οι εργαζόμενοι του μοναδικού δευτεροβάθμιου νοσοκομείου των Κυκλάδων εξέπεμψαν SOS για την υποστελέχωση του, η οποία – όσο περνάει ο καιρός – χειροτερεύει, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία του, αλλά και για την ποιότητα της παροχής υπηρεσιών προς τους μόνιμους κατοίκους της Σύρου, των άλλων νησιών, αλλά και των επισκεπτών.

Γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό κατέβηκαν ξανά στον δρόμο, έχοντας στο πλευρό τους τον Ιατρικό Σύλλογο Κυκλάδων, εργαζόμενους του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μέλη του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, συνταξιούχους κ.α.

Επίσης, το παρών έδωσε η Αντιδήμαρχος κα Αγγελική Πρίντεζη, καθώς και υποψήφιοι δήμαρχοι (οι κ.κ. Χάρης Βεκρής, Άρης Ρώτας και Νικόλας Καΐλης), αλλά και υποψήφιοι βουλευτές (οι κ.κ. Μακρυωνίτης, Πολατσίδης και Μαραγκός).

Πριν την πορεία, τον λόγο πήρε η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Κατερίνα Καλογεράκη, η οποία περίγραψε την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, λόγω των θέσεων που έχουν μείνει ή μένουν κενές το επόμενο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, τόνισε ότι μετά το Πάσχα, ο Σύλλογος θα προσφύγει στον Εισαγγελέα, ώστε να μην μετατραπούν οι εργαζόμενοι σε άλλους «σταθμάρχες των Τεμπών».

Μίλησαν, επίσης, ο εκπρόσωπος της ΕΙΝΝΟΣ, παιδίατρος κ. Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος των εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Ζεπάτος και η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων κα Συμεωνίδου.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν από την πύλη του Νοσοκομείου, ακολούθησαν κεντρικές οδούς της Ερμούπολης και κατέληξαν στην πλατεία Μιαούλη, φωνάζοντας καθ’ όλη τη διάρκεια συνθήματα υπέρ της διασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, αλλά και συνθήματα για το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

(Visited 89 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*