Η σοπράνο Χριστίνα Ασημακοπούλου στη «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ»

Newsroom
03/05/2023 12:08
 
 
 

 

Με προσκεκλημένη την υψίφωνο Χριστίνα Ασημακοπούλου συνεχίστηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου στη συχνότητα του “PRIME RADIO 100,3” η ραδιοφωνική εκπομπή «ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» του Χάρη Βεκρή.

Ως απόγονος μιας αρκετά γνωστής οικογένειας του νησιού, η προσκεκλημένη της εκπομπής αφηγήθηκε άγνωστες πτυχές της ζωής των Βελισσαρόπουλων, αλλά και της ιστορίας του αρχοντικού των προγόνων της στην Ερμούπολη, όπου – μετά την αναπαλαίωσή του – στεγάζεται το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων.

Έχοντας μελετήσει ως θέμα της διπλωματικής της στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τη μουσική και τις παραστάσεις μελοδράματος στην Ερμούπολη του 19ου αιώνα και έχοντας τραγουδήσει σε πολλά λυρικά θέατρα, αναφέρθηκε στο πώς – κατά τη γνώμη της – θα έπρεπε ο Δήμος να διαχειρίζεται έναν τόσο σημαντικό πολιτιστικό χώρο, όπως το «Θέατρο Απόλλων». Επίσης, κατοικώντας στην Ποσειδωνία, μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο ένα ακόμα πανέμορφο κτίριο του νησιού, αυτό της «Λέσχης Ποσειδωνίας» που έχει γνωρίσει μεγάλες δόξες στον παρελθόν, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και να ξαναζωντανέψει.

Μιλώντας για το πώς η ίδια αποφάσισε να ασχοληθεί με το κλασσικό τραγούδι, η Χριστίνα Ασημακοπούλου τόνισε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει στη ζωή ενός παιδιού η συμμετοχή του σε μια δραστήρια παιδική χορωδία, ενώ αποκάλυψε πως όνειρό της είναι να καταφέρει μέσα από την τάξη της στο «Αττικό Ωδείο Σύρου», να δημιουργήσει ένα φυτώριο νέων ανθρώπων που θα αγαπήσουν το λυρικό θέατρο και θα καταφέρουν – σε μερικά χρόνια – να ανεβάζουν δικές τους παραστάσεις στο νησί.

Κλείνοντας, μίλησε για τα μελλοντικά επαγγελματικά της σχέδια και δεν έκρυψε τη χαρά και την ανυπομονησία της για την πρώτη εμφάνισή της στο συριανό κοινό, στις 26 Αυγούστου, στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ».

-Επιμέλεια εκπομπής – φωτογραφία: Γιάννης Τσιτσώνης.
-Παραγωγή βίντεο: Ηρακλής Κάιλας.

(Visited 93 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*