ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ: «Για ένα νησί φιλικό προς όλες και όλους»

Newsroom
06/05/2023 20:48
 
 
 

 

Με το επίμαχο θέμα των ημερών που αφορά στην ανάπλαση των οδών Θυμάτων Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη (πεζόδρομος Ερμούπολης), ασχολείται το νέο κόμικ τοίχου της ομάδας «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ».

Η ομάδα έχει εξαρχής ορίσει ως βασική της προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων του νησιού, καθώς «πιστεύει στην ιδιαίτερη μέριμνα που πρέπει να υπάρχει για τα “θέλω” των παιδιών και των ατόμων με κινητικά προβλήματα”.

«Δυστυχώς, η απουσία αστικού σχεδιασμούκαι επαρκούς διαλόγου για τις ανάγκες των πολιτών, καθιστούν το συγκεκριμένο μέρος του έργου “Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου” προβληματικό και μη βιώσιμο, αφού η επέκταση των πεζοδρομίων του πεζόδρομου – εκτός του ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία – αλλοιώνει τον νεοκλασικό χαρακτήρα του και δεν εξασφαλίζει τη λειτουργικότητα και την προσβασιμότητα για όλες και όλους» αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ομάδας «ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ».

*Η σειρά κόμικς της ομάδας «ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» στοχεύει στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση πολιτών και αρχών, για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων, μέσω συγκεκριμένων παρεμβάσεων, ικανών να βελτιώσουν την καθημερινότητα, αλλά και τη μελλοντική πορεία του νησιού μας. Οι σελίδες του κόμικ αναρτώνται σε μηνιαία βάση, τόσο διαδικτυακά, σε τοίχους κοινωνικών δικτύων, όσο και σε μορφή αφίσας, σε τοίχους και βιτρίνες καταστημάτων του νησιού.
Σκίτσο: Τάσος Μαραγκός

(Visited 71 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*