Σύρος: Πρόγραμμα εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Newsroom
10/05/2023 16:10
 
 
 

 

Την Κυριακή 14 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν στη Σύρο οι εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, ενώ ανήμερα της 19ης Μαΐου (ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας) ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο Εύξεινος Πόντος» θα διοργανώσει Λαμπαδηφορία.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων που ανακοινώθηκε, έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΪΟΥ 2023
1. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλο το νομό, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 14ης Μαΐου 2023.
2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 14ης Μαΐου 2023 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Ώρα 09:40 Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών (τέλος προσέλευσης στον Ι.Ν. στις 09:30).
Μετά το πέρας της δοξολογίας, θα εκφωνηθεί σύντομη ομιλία από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο Εύξεινος Πόντος» κ. Νικόλαο Καρυοφυλλίδη.

Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης στην περιοχή του προσφυγικού συνοικισμού του Ξηροκάμπου από τους κ.κ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Βουλευτές του Νομού, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Σύρου, Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου, Διοικητή 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, Σύλλογο Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο Εύξεινος Πόντος» και εκπροσώπους λοιπών φορέων που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.

Σιγή ενός λεπτού. ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2023
ΩΡΑ 20:30 Λαμπαδηφορία εις μνήμην των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (Διοργάνωση: Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο Εύξεινος Πόντος»).

Η πομπή θα ξεκινήσει από το πρώην κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο λιμάνι της Ερμούπολης, θα διέλθει την παραλιακή οδό, θα κατευθυνθεί στον πεζόδρομο των οδών Πρωτοπαπαδάκη και Θυμάτων Σπερχειού και – μετά την πλατεία Κωνσταντίνου Κανάρη – θα ακολουθήσει την παραλιακή οδό και θα καταλήξει στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και ρίψη στεφάνου στη θάλασσα.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*