Ο Πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Σύρου στην εκπομπή «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ»

Newsroom
26/05/2023 17:04
 
 
 

 

Με προσκεκλημένο τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο, Αναπληρωτή Καθηγητή, Παναγιώτη Κουτσαμπάση, συνεχίστηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου η εκπομπή ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ του Χάρη Βεκρή στη συχνότητα του PRIME RADIO 100,3.

Αναλύοντας, αρχικά, τον ρόλο και τα καθήκοντα του Προέδρου ενός Πανεπιστημιακού Τμήματος, ο καλεσμένος της εκπομπής παρουσίασε την ταυτότητα του Τμήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου που εδρεύει στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, δίνοντας στοιχεία:
-για τον αριθμό των φοιτητών που εισάγονται ετησίως και για το σύνολο των ενεργών φοιτητών σήμερα σε όλα τα έτη σπουδών,
-για το δυναμικό των διδασκόντων και του διοικητικού προσωπικού και
-για την απορρόφηση των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας.

Με δεδομένο το ότι από την ίδρυσή του ως σήμερα το Τμήμα στεγάζεται σε κτίρια που βρίσκονται διάσπαρτα στο νησί, ο προσκεκλημένος ανέλυσε τον βαθμό στον οποίο καλύπτονται σήμερα οι ανάγκες σε αίθουσες διδασκαλίας, σε χώρους εργαστηρίων, σε γραφεία και γενικά σε υποδομές που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός σύγχρονου πανεπιστημιακού ιδρύματος, ενώ έγινε σαφές πως η περαιτέρω ανάπτυξη του Τμήματος συνδέεται απόλυτα με την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Στρατοπέδου.

Ιδιαίτερη αναφορά και συζήτηση έγινε στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν φοιτητές, αλλά και διδάσκοντες, στην εξεύρεση κατοικιών μακροχρόνιας μίσθωσης.

Όσον αφορά στην αλληλεπίδραση του Τμήματος με την τοπική κοινωνία, ο κ. Κουτσαμπάσης, αφού αναφέρθηκε σε αρκετές αξιόλογες συνεργασίες που έχουν γίνει ως τώρα με φορείς και επιχειρήσεις του νησιού, μίλησε για τα projects που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν προγραμματιστεί στο προσεχές διάστημα, μέσω των οποίων αναμένεται να γίνει ακόμα πιο εμφανές το αποτύπωμα του Πανεπιστημίου στο νησί.

Τέλος, αναφορά έγινε στα γκράφιτι που συχνά προσβάλλουν το ιστορικό, κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου, αλλά και στα πάρτι των φοιτητών που πάντα ανοίγουν συζητήσεις, κυρίως λόγω των παραπόνων των κατοίκων της γύρω περιοχής.

Φωτογραφία – Επιμέλεια εκπομπής: Γιάννης Τσιτσώνης.

Παραγωγή βίντεο: Ηρακλής Κάιλας.

Tο video podcast της εκπομπής

(Visited 80 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*