Αλέξης Αθανασίου: «Η Σύρος δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο!»

Newsroom
29/06/2023 22:44
 
 
 

 

Την πρώτη συνέντευξη Τύπου στο σύνολο των τοπικών ΜΜΕ παραχώρησε χθες ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αναγέννησί μας» και υποψήφιος δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξης Αθανασίου, στο πλαίσιο εδραίωσης μιας σχέσης «ειλικρίνειας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης» που θα συμβάλλει στη «συνεπή, συνεχή και αντικειμενική ενημέρωση» των πολιτών του νησιού.

Η συνέντευξη Τύπου (με συντονίστρια την επικοινωνιολόγο κα. Δήμητρα Δονδώρου), δόθηκε στην Έπαυλη Τσιροπινά στην Ποσειδωνία, ένα υπέροχο κι εμβληματικό κτίριο απ’ όπου το 2006 ξεκίνησε η «σταδιοδρομία» του κ. Αθανασίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως «μαθητής» και συνεργάτης του πρώην Δημάρχου Ποσειδωνίας κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη και του πρώην Κοινοτάρχη Ποσειδωνίας κ. Μάρκου Πρίντεζη.

Αφού ευχαρίστησε το Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου – και προσωπικά την Αντιδήμαρχο κα Λεονταρίτη για την παραχώρηση του χώρου – και κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην πιο πρόσφατη ιστορία του και τα προβλήματα που προέκυψαν μέχρι να λειτουργήσει ως πολιτιστικός Πολυχώρος, ο κ. Αθανασίου επισήμανε, καταρχάς, ότι η μακρά προεκλογική περίοδος των εθνικών εκλογών και η καλοκαιρινή σεζόν που έχει ήδη ξεκινήσει, «δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ώστε να ανοίξει η δημόσια συζήτηση για τα προβλήματα, τις προοπτικές, τις πολιτικές και τον προγραμματικό λόγο για τον τόπο».

Επανέλαβε ότι οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες της παράταξής του αποτελούν ένα «αντιπροσωπευτικό σύνολο» της Σύρου, που χαρακτηρίζεται από την εμπειρία παλιότερων αυτοδιοικητικών στελεχών και την ορμή νεότερων – σε ηλικία – ατόμων που συμμερίζονται εξίσου τη διάθεση για προσφορά στα κοινά κι έχουν ανιδιοτελή αγάπη για τη Σύρο και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό για εκείνον να δημιουργούνται συνθήκες και προϋποθέσεις που θα εμπνέουν τους νέους ανθρώπους.


Κύριο μέλημα του κ. Αθανασίου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα είναι ένας εφαρμόσιμος, ρεαλιστικός και κοστολογημένος προεκλογικός λόγος, με έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, τη διαρκή αναβάθμισή της και την ανάπτυξη του τόπου». Γι’ αυτό και η παράταξή του θα κινηθεί «με ενότητα, σεμνότητα, συνεργασία, όχι αιφνιδιασμούς της κοινωνίας, με πυγμή, δράση, αποφασιστικότητα και – γιατί όχι – και με ρήξη με ξεπερασμένες και αναποτελεσματικές πρακτικές, όπου και όποτε χρειαστεί».

«Δεν έχουμε πρόθεσή ούτε να κρυφτούμε, αλλά ούτε και να κρύψουμε. Δεν υπάρχει πίστωση χρόνου για εμάς, δεν υπάρχει πίστωση χρόνου να καθυστερήσει κι άλλο το νησί μας! Τα προβλήματα είναι εδώ, είναι πολλά και υπαρκτά και περιμένουν αποτελεσματικές λύσεις με πολλή δουλειά! Το δυνητικό – μελλοντικό “θα”, έχει και θα έχει εξαιρετικά περιορισμένη χρήση και παρουσία στη ρητορική μας» δήλωσε ο κ. Αθανασίου, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι – εφόσον εκλεγεί – ως νέα δημοτική αρχή θα είναι αφοσιωμένη στην επίλυση των προβλημάτων των δημοτών με έργα και δράσεις.

«Γι’ αυτό βρισκόμαστε ενώπιών σας και όλοι μαζί με πρόθεση να πάμε τον τόπο πιο μπροστά» κατέληξε ο υποψήφιος δήμαρχος, ο οποίος στη συνέχεια δέχθηκε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Το σύνολο, σχεδόν, των ερωτήσεων αφορούσε σε θέματα καθημερινότητας των πολιτών και σε υποδομές που επηρεάζουν την ποιότητας ζωής τους (κυκλοφοριακό, υπηρεσία καθαριότητας, αθλητικές εγκαταστάσεις, αποχετευτικό νότιας Σύρου, δημοτικά τέλη, δημόσιοι χώροι κλπ), αλλά σε γενικότερα ζητήματα, όπως το Νοσοκομείο, το χρέος της ΔΕΥΑΣ, τον τρόπο διοίκησης του Δήμου και την υποστελέχωση των υπηρεσιών του, το πανεπιστημιακό τμήμα του νησιού, τον πολιτισμό, την κρουαζιέρα κ.α.

Ο κ. Αθανασίου εμφανίστηκε «διαβασμένος», έχοντας επίγνωση της ευθύνης που θα επωμιστεί, εφόσον εκλεγεί, ώστε να φέρει τη Σύρο στο προσκήνιο, καθιστώντας την έναν ελκυστικό προορισμό με οικονομική, επενδυτική και τουριστική εξωστρέφεια που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα.

«Θα έχουμε ισότιμη και αληθινή σχέση με την κοινωνία της Σύρου […] Από την πρώτη μέρα μπορούμε να διοικήσουμε και να φέρουμε αποτέλεσμα, σε αγαστή συνεργασία με τοπικούς θεσμικούς και συλλογικούς φορείς και δίνοντας συγκεκριμένες αρμοδιότητες και κατευθύνσεις στους συνεργάτες μου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αθανασίου.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί, ότι κατόπιν σχετικής ερώτησης, ο κ. Αθανασίου ήταν θετικός στη διεξαγωγή debate με τη συμμετοχή και των υπολοίπων υποψηφίων δημάρχων.


Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 167 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*