Παρουσίαση του πλήρους ψηφοδελτίου του Αλέξη Αθανασίου: «Η δύναμη του νησιού μας είμαστε όλοι Εμείς, Μαζί!»

Newsroom
07/09/2023 16:26
 
 
 

 

Το σύνολο των υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων (94 στον αριθμό) παρουσίασε και επίσημα χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης και επικεφαλής του συνδυασμού της δημοτικής παράταξης «Αναγέννησί μας» κ. Αλέξης Αθανασίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ερμούπολης.

«Η Δύναμη της Πόλης και του Νησιού μας, είναι η Δύναμη και οι Αξίες των Ανθρώπων μας. Είμαστε Όλοι Εμείς, Μαζί!» ανέφερε ο κ. Αθανασίου στην ομιλία του, στην οποία έκανε λόγο για την πολυσυλλεκτικότητά του ψηφοδελτίου που απαρτίζεται «από πολλές και διαφορετικές επαγγελματικές ομάδες» κι από ανθρώπους «με ικανότητες, ταλέντα, δεξιότητες και ενσυναίσθηση, που εκφράζουν μια Κοινωνία ενεργών Πολιτών και είναι πρόθυμοι να την υπηρετήσουν και να εργαστούν με ανιδιοτέλεια και αγάπη για να πάμε το νησί και το Δήμο μας ακόμη πιο μπροστά!».

Ο κ. Αθανασίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα που απασχόλησε πρόσφατα την τοπική κοινωνία (την αξιοποίηση της μαρίνας, σε σχέση με τη λειτουργία του ναυπηγείου), εκφράζοντας την ηθική του ταύτιση με την «ενωτική στάση» που κράτησε ο νυν δήμαρχος κ. Λειβαδάρας.

Το πλήρες περιεχόμενο της ομιλίας του κ. Αθανασίου έχει ως εξής:
Αγαπητές Συριανές Συμπολίτισσες και Αγαπητοί Συριανοί Συμπολίτες μου,

Νιώθοντας μεγάλη τιμή, χαρά αλλά και δεσμευτική ευθύνη ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «Αναγέννησί μας» και υποψήφιος δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης, σας παρουσιάζω σήμερα Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, όλες και όλους τους Υποψήφιους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους της Παράταξής μας, εν όψει των Δημοτικών Εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Σήμερα είναι ημέρα χαράς! Διότι σήμερα κάνουμε την επίσημη παρουσίαση των εκλεκτών μας υποψηφίων, σε μία γιορτή ενότητας, προόδου και επισφράγισης μιας δυναμικής ανανέωσης της συμφωνίας νίκης όλων των Δημοτών.

Ποιοτικές υποψηφιότητες από τις Δημοτικές Ενότητες Ερμουπόλεως, Άνω Σύρου και Ποσειδωνίας καθώς και από τις εννέα (9) Κοινότητες του νησιού μας. Η ομάδα μας είναι δυναμική, αποφασισμένη και υπερκομματική. Μία ομάδα που υποδέχτηκε και καλωσόρισε ανθρώπους από κάθε άκρη και σημείο της Σύρου μας.

Μία ομάδα που εμπλουτίστηκε και ανανεώθηκε πολύ, συνδυάζοντας εμπειρία και νεανική ορμή, διαφορετικές γενιές, ποικίλα ενδιαφέροντα και ευρύτητα πολιτικών απόψεων. Μεγάλος κοινός παρονομαστής, η απεριόριστη αγάπη OΛΩΝ για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Νιώθω την ανάγκη λοιπόν, αλλά και την ηθική επιθυμία και υποχρέωση, να ευχαριστήσω εγκάρδια όλες και όλους τις υποψήφιες και τους υποψήφιους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους για την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους, όπως επίσης και όλους τους φίλους, τις φίλες, τους υποστηρικτές και τους συνεργάτες μας, που ως πολύτιμοι συνοδοιπόροι στέκονται δίπλα μας καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδρομής και της αδιάκοπης προσπάθειάς μας.
Εύχομαι ολόψυχα και πιστεύω πραγματικά με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, ότι θα είμαστε μαζί όχι μόνο προεκλογικά, αλλά και – πρώτα ο Θεός – μετεκλογικά.

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες μου,
η Δύναμη της Πόλης και του Νησιού μας, είναι η Δύναμη και οι Αξίες των Ανθρώπων μας. Είμαστε Όλοι Εμείς, Μαζί!

Η Συριανή Κοινωνία μας και η ιστορία του Νησιού μας, αξίζουν το βαθύ και απεριόριστο σεβασμό μας.

Σε αυτή την Κοινωνία, δεν υπάρχει χώρος για αιφνιδιασμούς! Δεν υπάρχει χώρος για έπαρση! Όπως επίσης δεν υπάρχει χώρος για αμετροέπεια, τοξικότητα και προσωπικές επιδιώξεις και κανένας μας απολύτως δεν θα πρέπει να εξαιρεί τον εαυτό του από το σεβασμό προς αυτή την ηθική και ιερή – επιτρέψτε μου να τη χαρακτηρίσω – υποχρέωση.

Και δεν θα πρέπει επίσης, κανένας από εμάς, να ξεχνά ούτε για μια στιγμή, πως την επόμενη ημέρα των Δημοτικών Εκλογών, ΜΑΖΙ θα πρέπει να συζητήσουμε και να συνεργαστούμε για όλα τα θέματα και τα προβλήματα, του τόπου και των ανθρώπων μας, όπως μαζί θα πρέπει να συνεργαστούμε και για όλες τις ευκαιρίες που θα πρέπει να
αξιοποιήσουμε και για τις προοπτικές που θα πρέπει να δημιουργήσουμε.

Τα λεκτικά βεγγαλικά, οι εντάσεις και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις που ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρεπούς συμπεριφοράς και του πολιτικού πολιτισμού ΔΕΝ έχουν και ΔΕΝ θα έχουν απολύτως καμία θέση στη δική μας στάση, κουλτούρα και συμπεριφορά.

Συναίνεση και Διάλογο να αναμένετε από εμάς και ασφαλώς πρωτίστως και από εμένα προσωπικά, στην περίπτωση που με τιμήσετε με την εμπιστοσύνη και εκλογική σας επιλογή.

ΑΣ ΜΗΝ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ λοιπόν ως ΑΔΥΝΑΜΙΑ Ή ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ενδεχομένως και ως ΕΞΑΡΤΗΣΗ οποιασδήποτε μορφής, η επιλογή μας να απαντάμε με σύνεση, με υπευθυνότητα και με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία, την ώρα που πρέπει, όπως πρέπει και σε όποιον πρέπει, για το κάθε ζήτημα.

Εμείς δεν μπορούμε να διανοηθούμε – ούτε έστω και για μια φευγαλέα στιγμή – να προτρέψουμε ή και να μετατρέψουμε, τον τόπο που γεννηθήκαμε και αγαπάμε, σε αρένα για ανούσιες μονομαχίες.

Ούτε να διχάζουμε την Κοινωνία και να αναστατώνουμε τους συμπολίτες μας αιφνιδιαστικά.

Αρκετά προβλήματα και εξαιρετικά σοβαρές δυσκολίες υπάρχουν γύρω μας, σε παγκόσμια και σε εθνική κλίμακα αλλά και σε τοπική, σε τόσες γειτονιές του νησιού μας.

Γι’ αυτό και στο σημείο αυτό, θα μου επιτρέψετε καθώς θα ήθελα να εκφράσω την ηθική μου ταύτιση και να εξάρω δημοσίως τη συνετή και προπάντων ενωτική στάση του Δημάρχου του Νησιού μας, κ. Νίκου Λειβαδάρα, ο οποίος αξιολογώντας τη χρονική στιγμή, τη γενικότερη συγκυρία, συγκεκριμένες εξελίξεις και επικαιροποιημένα νομικά αλλά και άλλα δεδομένα, επέλεξε να είναι ένας δήμαρχος ενωτικός και όχι πολωτικός, σε ένα ζήτημα που πολύ πρόσφατα απασχόλησε έντονα έως και δίχασε σε κάποιο βαθμό την κοινωνία του νησιού μας.

Ένα ζήτημα στο οποίο θα επανέλθουμε εκ νέου πολύ σύντομα, προς αποκατάσταση της μιας και μοναδικής αλήθειας.

Διότι ο συριανός πολίτης οφείλει να επιζητά και να γνωρίζει την τεκμηριωμένη αλήθεια με αποδείξεις και όχι να επιτρέπει να παραπλανάται από ανακρίβειες και έωλα επιχειρήματα και μια συνοδευτική παραφιλολογία που διασπείρεται, πληγώνει και διχάζει.

Πιστεύουμε λοιπόν, πως αξίζουμε και αξίζουμε ΟΝΤΩΣ μια πολύ καλύτερη συμπεριφορά, τύχη και προοπτικές και αυτές θα διεκδικούμε πάντα!

Για όλους τους Συριανούς και τις Συριανές, για τα παιδιά μας και για τον τόπο μας πρωτίστως αλλά και για όσους τον επισκέπτονται ή τον επιλέγουν για τόπο μόνιμης διαμονής τους.

Οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι μας, εκπροσωπούν την πολυεπίπεδη κοινωνική διαστρωμάτωση του τόπου μας και η πολυσυλλεκτικότητά του ψηφοδελτίου εμπεριέχει και αγκαλιάζει τις πολλές και διαφορετικές επαγγελματικές ομάδες, καθώς μεταξύ άλλων τα μέλη μας είναι, επιστήμονες, επιχειρηματίες, φοιτητές, αθλητές, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι.

Όλες και όλοι τους, άνθρωποι με ικανότητες, ταλέντα, δεξιότητες και ενσυναίσθηση, που εκφράζουν μια Κοινωνία ενεργών Πολιτών και είναι πρόθυμοι να την υπηρετήσουν και να εργαστούν με ανιδιοτέλεια και αγάπη για να πάμε το νησί και το Δήμο μας ακόμη πιο μπροστά!

Καλή Επιτυχία θα ευχηθώ λοιπόν με αγάπη για τη Σύρο μας!

Σας ευχαριστώ πολύ!

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 107 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*