Συνάντηση του επικεφαλής και υποψηφίων του συνδυασμού «Αναγέννησί μας» με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Γ.Ν. Σύρου

Newsroom
12/09/2023 13:01
 
 
 

 

Με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου συναντήθηκαν την περασμένη Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023, υποψήφιες και υποψήφιοι του Συνδυασμού «Αναγέννησί μας» μαζί με τον επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξη Αθανασίου.

Η συνάντηση, που διήρκησε δύο ώρες, περιλάμβανε την ενημέρωση του συνδυασμού τόσο για τα προβλήματα που ταλανίζουν το τελευταίο χρονικό διάστημα το Νοσοκομείο, όσο και για θέματα που απασχολούν την καθημερινή λειτουργία του.

Για ακόμη μια φορά, ο Σύλλογος αναφέρθηκε στο κύριο πρόβλημα της υποστελέχωσης, επισημαίνοντας ότι η έλλειψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού εντείνεται ακόμη περισσότερο από τις συνταξιοδοτήσεις που δυστυχώς αφήνουν δυσαναπλήρωτα κενά.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Σύλλογος προς τον συνδυασμό του κ. Αθανασίου, δημιουργούνται νέα τμήματα χωρίς να προσλαμβάνεται το απαραίτητο προσωπικό, με αποτέλεσμα οι ήδη καταπονημένοι γιατροί και νοσηλευτές πιέζονται ακόμη περισσότερο, γεγονός που όχι μόνο είναι άδικο για τους ίδιους, αλλά θέτει σε κίνδυνο και την ποιότητα της φροντίδας που μπορούν να παρέχουν στους ασθενείς.

«Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο μας, το οποίο είναι το μοναδικό Δευτεροβάθμιο του Νομού, βρίσκεται σε νησί και καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες όλων των νησιών των. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ο πληθυσμός των νησιών αυξάνεται εκθετικά λόγω της εισροής εκατομμυρίων τουριστών. Το γεγονός αυτό επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους ήδη καταπονημένους πόρους του Νοσοκομείου, ανθρώπινους και οικονομικούς» επισημαίνει ο συνδυασμός «Αναγέννησί μας» σε σχετικό δελτίο Τύπου και προσθέτει: «να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, ότι ένα δυνατό και λειτουργικό Νοσοκομείο αποτελεί πόλο έλξης του τουριστικού προϊόντος που τόσο πολύ αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στο νησί μας και γενικότερα στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων».

Ο συνδυασμός του Αλέξη Αθανασίου τονίζει, ακόμη, ότι αποτελεί «χρέος όλων μας και ιδιαίτερα των τοπικών αρχών και φορέων, να σταθούμε αρωγοί στην κάλυψη των κενών και αναγκαίων θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ΑΜΕΣΑ, ώστε το πολυτιμότερο αγαθό της υγείας να παρέχεται απρόσκοπτα και σωστά στους κατοίκους, όχι μόνο της Σύρου αλλά και των λοιπών νησιών των Κυκλάδων».

Στην κατακλείδα του δελτίου Τύπου, ο συνδυασμός «Αναγέννησί μας» επαναφέρει, έστω και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, τη σκέψη για την κατασκευή ενός νέου υπερσύγχρονου Νοσοκομείου, «γιατί το αξίζουμε, γιατί το δικαιούμαστε, γιατί η Υγεία δεν έχει χρώματα και κομματικές ταυτότητες» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 69 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*