«Αναγέννησί μας»: Επαφές και συναντήσεις με τοπικούς συλλόγους και επιχειρηματίες

Newsroom
22/09/2023 01:22
 
 
 

 

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σκοπευτικού Ομίλου Σύρου συναντήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ο υποψήφιος δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης κ. Αλέξης Αθανασίου, καθώς και υποψήφιοι και υποψήφιες του συνδυασμού «Αναγέννησί μας».

Σε πολύ φιλικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση γύρω από τα προβλήματα, αλλά και τους στόχους του αθλητικού σωματείου, του οποίου βασικό μέλημα είναι η δημιουργία καλύτερων χώρων στέγασης και άθλησης των μελών του και η ενδυνάμωση της διάδοσης του αθλήματος και των ωφελημάτων της σκοποβολής για κάθε ηλικία.

Ο κ. Αθανασίου δεσμεύτηκε, εφόσον εκλεγεί, για μέγιστη συνεργασία, προκειμένου μεταξύ άλλων, να δημιουργηθεί το υπαίθριο σκοπευτήριο πήλινου στόχου, σε οικόπεδο που ήδη νοικιάζει εδώ και αρκετό καιρό ο Σύλλογος για το σκοπό αυτό, στην Απάνω Μεριά, ενώ παράλληλα συμφωνήθηκε να γίνει, από κοινού, διερεύνηση και επιλογή του καταλληλότερου δημοτικού χώρου/ακινήτου ώστε να λειτουργήσει σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, κλειστό προπονητήριο αεροβόλου όπλου στόχου.

Η εύρυθμη λειτουργία του Σκοπευτικού Ομίλου σε αυτούς τους χώρους, η αύξηση των μελών του αθλητικού σωματείου και των ενδιαφερομένων για το άθλημα, καθώς και η δυνατότητα πραγματοποίησης αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων πανελλήνιας αλλά και διεθνούς εμβέλειας, αναμφίβολα θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της κυκλικής οικονομίας του νησιού και της προσέλκυσης της συγκεκριμένης κατηγορίας αθλητικού τουρισμού για τη Σύρο.

Ο κ. Αθανασίου και μέλη του συνδυασμού του συναντήθηκαν, επίσης, με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μέγα Γιαλού» και επιχειρηματίες.

Πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση γύρω από διαχρονικά αιτήματα και προβλήματα της περιοχής, τα οποία απασχολούν τόσο τους μόνιμους κατοίκους, όσο και τους πολυάριθμους τουρίστες κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Βασικός στόχος – μεταξύ πολλών άλλων – η δημιουργία μικρής κεντρικής πλατείας (σε οικόπεδο που ήδη έχει παραχωρηθεί από ιδιώτη) ως σημείου αναφοράς για το παραθαλάσσιο χωριό του Μέγα Γιαλού, η σωστή οδική σήμανση κομβικών χώρων και σημείων της περιοχής και η κατασκευή πεζοδρομίου κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, όπως επίσης και ο αναγκαίος καθαρισμός ρεμάτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Τέλος, η βελτίωση και η σωστή συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών αλλά και η δημιουργία νέων, απετέλεσε κομβικό σημείο της συζήτησης, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή, συγκεντρώνει διαρκώς αυξανόμενο αριθμό μόνιμων κατοίκων, τουριστών και επισκεπτών, γεγονός που καθιστά υπεύθυνους κάθε αρχή και εμπλεκόμενο φορέα για την ασφαλή διαμονή τους.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ επιχειρηματιών της Βάρης, του κ. Αθανασίου και υποψήφιων του συνδυασμού «Αναγέννησί μας». Σε φιλικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με έργα και προτεινόμενες παρεμβάσεις με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση της ζωής των μονίμων κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του παραθαλάσσιου χωριού της Βάρης.

Καταγράφηκαν οι διαπιστώσεις, οι απόψεις αλλά και προτάσεις εκ μέρους των επιχειρηματιών με στόχο τη δημιουργία ατζέντας θεμάτων προς επίλυση και διαβούλευση στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της επόμενης εκλεγμένης δημοτικής αρχής.

Το θέμα της περαιτέρω σήμανσης αλλά και του ηλεκτροφωτισμού των χώρων στάθμευσης, της πιθανής ανάγκης επαναχωροθέτησης των ομπρελοξαπλωστρών στην παραλία, της δυνατότητας διαχείρισης μέρους του πεδίου βολής προς όφελος του Δήμου, σε συνεννόηση με το Τ.ΕΘ.Α., της βελτίωσης των συνθηκών αποκομιδής αλλά και ανακύκλωσης απορριμμάτων, αποτελούν μερικά από τα ιδιαίτερα σημεία αναφοράς της συζήτησης.

Με αίσθημα ευθύνης και πραγματικού ενδιαφέροντος ο κ. Αθανασίου, εξέφρασε τη βούλησή του, εφόσον εκλεγεί, για παραγωγή ουσιαστικού έργου και ενδυνάμωσης της επικοινωνίας και συνεργασίας, μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων φορέων.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*