Συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Ν. Κυκλάδων με τον Χάρη Βεκρή

Newsroom
22/09/2023 19:18
 
 
 

 

Με κύριο – αλλά όχι και μοναδικό – θέμα συζήτησης τις δυνατότητες παρέμβασης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην προσπάθεια διάσωσης της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Σύρου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων, Μηνά Μπουγιούρη, Γιώργου Ευριπιώτη, Γιώργου Φρέρη και Γιώργου Αρβανίτη με τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Χάρη Βεκρή.

Αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή του κ. Βεκρή και της ομάδας «Τα νεοκλασικά της Σύρου εκπέμπουν SOS», μέσω της οποίας ήρθε στο προσκήνιο ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα του νησιού της Σύρου, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί λύση από την Πολιτεία στην τροχοπέδη των χρονοβόρων διαδικασιών αδειοδότησης.

Παράλληλα, υπάρχει αδράνεια σε ό,τι αφορά στην οικονομική στήριξη των ιδιοκτητών διατηρητέων κτιρίων, καθώς δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί τα ανάλογα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη συντήρηση των ακινήτων τους. Αναφορικά με τα κτίρια που ανήκουν σε Κληροδοτήματα της Σύρου και στο Δημόσιο, τα μέλη του Συλλόγου δήλωσαν διατεθειμένα να συμβάλουν αφιλοκερδώς ως τεχνικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας – όπως κατ’ επανάληψη έχουν κάνει και στο παρελθόν – σε μια δυναμική πρωτοβουλία για τη διάσωση και αξιοποίηση αυτών των κτιρίων.

Η φέρουσα ικανότητα και τα ειδικά πολεοδομικά σχέδια του κάθε νησιού, σε συνδυασμό με τη στήριξη της νησιωτικότητας ήταν κάποια ακόμα σημαντικά θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση από τα μέλη του Συλλόγου προς τον κ. Βεκρή, ο οποίος συμφώνησε πως πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την επόμενη 5ετία.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 125 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*