Σύρος: Επενδυτική αξιοποίηση του «Κυκλαδικόν» μετά από 50 χρόνια

Newsroom
25/09/2023 02:49
 
 
 

 

Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου που αφορά στο Κληροδότημα Άννης Κουτσοδόντη, το γνωστό στη Σύρο «Κυκλαδικόν», έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κληροδοτήματος κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Παρόντα ήταν επίσης και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ( εκ μέρους του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης) κ.κ. Παναγιώτης Κουταβάς και Νίκος Φωτεινιάς, καθώς και η νομική σύμβουλος του πενδυτικού ομίλου K X Investments Α.Ε. κα Χριστίνα Λιακοπούλου.

Σύμφωνα με τον κ. Λεονταρίτη, η επενδυτική πρόταση που έχει κατατεθεί, αναμένει την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Το συγκεκριμένο ακίνητο παραμένει αναξιοποίητο για μισό αιώνα, γι’ αυτό και «η έγκριση θα ανοίξει τον δρόμο για την υλοποίηση ενός μεγαλεπήβολου επενδυτικού σχεδίου, το οποίο αναμφισβήτητα θα αναβαθμίσει την ποιότητα, την εικόνα και την προοπτική της Ερμούπολης και της Σύρου» δήλωσε σχετικά ο κ. Λεονταρίτης.

Για το σχέδιο μίλησαν τα μέλη του επενδυτικού ομίλου K X Investments Α.Ε., κ.κ. Ιάκωβος Καπόνε – Δούμας, Νίκος Κορωναίος και Γιάννης Κορωναίος. Όπως έκαναν γνωστό, η επένδυση (που εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 6 εκ. ευρώ) θα αφορά στη λειτουργία αναβαθμισμένων ποιοτικά κλινών (από 17 έως 19 δωμάτια), καθώς και σε άλλες παροχές, όπως spa, καταστήματα εστίασης.

Η μίσθωση θα είναι μακροχρόνια (για 50 χρόνια) και θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να χρειαστεί λιγότερο από 1 ½ χρόνος για τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, προκειμένου να εγκατασταθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ο εργολάβος.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 113 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*