«Αναγέννησί μας»: Συνάντηση με μέλη του ΔΣ της «Τερψιχόρης» για ζητήματα του κλάδου εστίασης

Newsroom
29/09/2023 20:18
 
 
 

 

Με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Επαγγελματιών Επισιτισμού Εστιάσεως και Συναφών Επαγγελμάτων Σύρου «Τερψιχόρη» συναντήθηκαν ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης κ. Αλέξης Αθανασίου και ομάδα υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Αναγέννησί μας».

Για τη συνάντηση εκδόθηκε σχετικό δελτίο Τύπου, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:
Στο επίκεντρο μιας συζήτησης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ουσιαστικό περιεχόμενο τέθηκαν υπ’ όψιν σοβαρά ζητήματα που απασχολούν το Σύλλογο «Τερψιχόρη», ο οποίος αριθμεί περίπου 300 επιχειρήσεις – μέλη και 3.000 εργαζόμενους δυναμικό, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο ιδιαίτερα σημαντικός ρόλος και η δυναμική παρουσία του κλάδου του επισιτισμού στη Σύρο, τονίστηκε και αναγνωρίστηκε εξ’ αρχής και από τις δυο πλευρές, θέτοντας τα θεμέλια για μια συζήτηση στην οποία απαριθμήθηκαν μικρά αλλά και μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου.

Η βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του χώρου ελεγχόμενης στάθμευσης στο Νησάκι, η λειτουργικότητα των βυθιζόμενων κάδων στην παραλία, συγκεκριμένες προτάσεις του Συλλόγου για συγκοινωνιακά μέτρα που θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε επικαιροποιημένη συγκοινωνιακή μελέτη, η επανεξέταση του πλαισίου αδειοδότησης σε ό,τι αφορά στο θέμα της ηχορύπανσης, η ενδυνάμωση του γαμήλιου τουρισμού, όπως επίσης και του μαθητικού τουρισμού και η στοχευμένη τουριστική πολιτική του νησιού, ήταν κάποια από τα πολλά θέματα της συνάντησης.

Επισημάνθηκε, επίσης, το τακτικό φαινόμενο απουσίας καλής διάθεσης συνεργασίας ή επίλυσης απλών ζητημάτων, όπως επίσης και η μη πρόσκληση του Συλλόγου σε κομβικές διαβουλεύσεις για θέματα που σε κάθε περίπτωση αφορούν στον επισιτισμό ή εμπλέκεται συνεργατικά με άλλους φορείς ή επαγγελματικούς κλάδους.

Επίσης, εκ μέρους των εκπροσώπων του Δ.Σ. του Συλλόγου, τονίστηκε η εξαιρετικά σημαντική ανάγκη για σωστή και ειλικρινή συνεργασία του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης με την «Τερψιχόρη», σε ένα πλαίσιο αξιών που θα αναγνωρίζει έμπρακτα και ουσιαστικά και όχι τυχαία και ευκαιριακά, την πολυετή και πολύτιμη προσφορά και συμβολή του Συλλόγου, στη μεγάλη προσπάθεια για εξωστρέφεια και ανοίγματος νέων τουριστικών αγορών για το νησί μας, καθώς όπως επισημαίνουν:

«Στη ζεστή φιλοξενία και τη σωστή εξυπηρέτηση των επισκεπτών του νησιού μας, όπως για παράδειγμα οι travel bloggers – που στόχο έχουν την προβολή και τη διαφήμιση αυτής ακριβώς της φιλοξενίας που προσφέρουμε στο νησί μας σε συνδυασμό με την υπέροχη ομορφιά του τόπου μας – όλοι εμείς ως επαγγελματίες καταθέτουμε κάθε φορά πρωτίστως, την ψυχή μας, αλλά και χρήματα.
Είναι πολύ σημαντικό η προσφορά μας να μην εξαντλείται σε ένα τυπικό ευχαριστώ ή μια τυχαία αναφορά σε ένα δελτίο τύπου αλλά να υποστηρίζεται και από την ανάλογη έμπρακτη, ευγενική και προσεκτική συμπεριφορά των εμπλεκομένων που αναζητούν τη στήριξη και τη συνεργασία των μελών της “Τερψιχόρης” ».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στην Άνω Σύρο και στον τρόπο που «λειτουργεί» το περιβάλλον της εστίασης στον οικισμό, στα ειδικού τύπου προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως η καθαριότητα, η μη ασφαλής προσβασιμότητα και ο περιορισμένος φωτισμός σε συγκεκριμένα σημεία, ενώ προτάθηκαν και τρόποι βελτίωσης του ζητήματος στάθμευσης αυτοκινήτων, αλλά και της φροντίδας των συμπαθέστατων μουλαριών που πολύ συχνά εκτελούν «επικίνδυνες αποστολές» εξαιτίας της ολισθηρότητας των διαδρομών στις οποίες κινούνται, μεταφέροντας υλικά και προϊόντα.

Οι εκπρόσωποι της «Τερψιχόρης» εμπλούτισαν την ατζέντα της συζήτησης, θέτοντας ζητήματα αλλά και αναφέροντας προβλήματα που αφορούν στους επαγγελματίες εστίασης στα χωριά, ενώ δεν παρέλειψαν επίσης να κάνουν αξιοσημείωτες προτάσεις αξιοποίησης του Φάρου ως πυλώνα τουριστικής ανάπτυξης, σε συνέργεια με τον κλάδο τους αλλά και των περιοχών της Απάνω Μεριάς που άνθισε ο πρωτοκυκλαδικός πολιτισμός.

Με την πρόταση των εκπροσώπων της «Τερψιχόρης» πως «εμείς νιώθουμε και θέλουμε να είμαστε συνεργάτες του Δήμου», ολοκληρώθηκε η εποικοδομητική συζήτηση η οποία διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, ανανεώνοντας την πρόθεση συνεργασίας, σε περίπτωση εκλογικής επιτυχίας του συνδυασμού.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 65 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*