Συλλυπητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για την εκδημία πρώην Καθολικού Επισκόπου Φραγκίσκου Παπαμανώλη

Newsroom
04/10/2023 11:10
 
 
 

 

Η εκδημία του πρώην Καθολικού Επισκόπου Σύρου, Θήρας και Αποστολικού Τοποτηρητή Κρήτης, Φραγκίσκου Παπαμανώλη προκαλεί απέραντη θλίψη και συγκίνηση.

Ο μακαριστός ποιμενάρχης, κατά την διάρκεια της ποιμαντορίας του, ανέπτυξε πλούσιο εκκλησιαστικό, πολιτιστικό και φιλανθρωπικό έργο και έβαλε τη δική του σφραγίδα στα θρησκευτικά, αλλά και στα κοινωνικά δρώμενα.

Ως Ιεράρχης και Πνευματικός Πατέρας συνδέθηκε με τον πιστό λαό της περιοχής μας, με δεσμούς αμοιβαίας αγάπης, σεβασμού και εκτίμησης. Διακρίθηκε για τη βαθιά θεολογική του κατάρτιση, το ήθος του, την ταπεινότητά του, την απλότητά του και την πίστη στις παραδόσεις.

Όλοι μας διατηρούμε στη μνήμη μας τη γλυκύτητα του προσώπου του, την ευγένεια των τρόπων του και την καθαρότητα της πολιτείας του.

Εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου και εμού προσωπικώς, στην Καθολική Εκκλησία και στους οικείους του, εύχομαι το δυναμικό του πνεύμα να βρίσκει μιμητές και η μνήμη του να μείνει διαρκής.

Είναι θερμές οι προσευχές όλων μας υπέρ της ανάπαυσης της ψυχής του στο ανέσπερο φως της αιωνιότητας. Αιωνία του η μνήμη!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων
Γιώργος Λεονταρίτης

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 69 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*