«Αναγέννησί μας»: Συνάντηση με το Σύλλογο Καρκινοπαθών & Φίλων Κυκλάδων

Newsroom
04/10/2023 14:42
 
 
 

 

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων, συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης κ. Αλέξης Αθανασίου και ομάδα υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Αναγέννησί μας» στα γραφεία του Συλλόγου.

Σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, αναφέρεται ότι ο Σύλλογος «προσφέρει εξαιρετικά σημαντικό έργο, τόσο σε ό,τι αφορά στην πολυεπίπεδη στήριξη των μελών του όσο και σε επίπεδο πραγματοποίησης ποικίλων δράσεων και ενεργειών που αφορούν στη σωστή ενημέρωση της κοινωνίας σχετικά με πολλά θέματα και κυρίως την προληπτική ιατρική».

Επίσης, στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα παρακάτω:
Με πυρήνα της συζήτησης το υπέρτατο αγαθό της υγείας, και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας καρκινοπαθείς – μέλη του Συλλόγου, οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. εξέφρασαν πρώτα από όλα την προσδοκία η ογκολογική μονάδα – η δημιουργία της οποίας εξαγγέλθηκε πρόσφατα σε συνέχεια της ευγενικής χορηγίας του Ιδρύματος Αντώνιος Ε. Κομνηνός – να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, ξεπερνώντας τις οποίες αντικειμενικές δυσκολίες υπάρχουν, ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο θέμα της ιατρικής στελέχωσής της.

Η λειτουργία της εν λόγω μονάδας στο Νοσοκομείο της Σύρου θα ανακουφίσει όχι μόνο τις συριανές και τους συριανούς ασθενείς στις θεραπείες τους, αλλά και ευρύτερα, Κυκλαδίτες των γύρω νησιών, περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους στην Αθήνα με ό,τι αυτό συνεπάγεται από κάθε άποψη κόστους.

Επίσης, μεταξύ άλλων αιτημάτων συζητήθηκε και αναγνωρίστηκε εκατέρωθεν, η αναγκαιότητα αγαστής συνεργασίας μεταξύ του Συλλόγου Καρκινοπαθών και του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, προκειμένου οι δυο φορείς να οργανώνουν από κοινού δράσεις και ενέργειες που θα προάγουν το έργο, τόσο του Δήμου στα πλαίσια της κοινωνικής μέριμνας που οφείλει να έχει, όσο και του Συλλόγου ευρύτερα.

Η “Αναγέννησί μας” ευχαριστεί θερμά για τη ζεστή φιλοξενία και εξαιρετική συζήτηση όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Καρκινοπαθών.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 94 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*