«Πού είναι το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ;» – Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Σύρου

Newsroom
17/10/2023 14:28
 
 
 

 

Αδικαιολόγητα «απών» είναι το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ από την πτητική βάση στη Σύρο, σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, η οποία έχει αποδέκτες τα ΜΜΕ, την ΠΟΕΔΗΝ, τη 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, τον Δημοτικό Συμβούλιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου και τους βουλευτές του νομού.

Ο Σύλλογος αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφόρηση για το γεγονός αυτό, το οποίο επηρεάζει άμεσα και καθοριστικά τις διακομιδές ασθενών από τα νησιά προς τη Σύρο, αλλά κι από τη Σύρο προς τα νοσοκομεία της Αθήνας). «Οι νησιώτες δεν είμαστε πολίτες Β’ κατηγορίας» καταλήγει η καταγγελία των εργαζομένων του μοναδικού δευτεροβάθμιου νοσοκομείου των Κυκλάδων, το πλήρες περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

Εδώ και 1,5 μήνα περίπου η πρωτεύουσα του νομού Κυκλάδων, στην οποία βρίσκεται το μοναδικό δευτεροβάθμιο νοσοκομείο, έχει «χάσει» το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ από την πτητική βάση.

Καμία επίσημη πληροφόρηση μέχρι σήμερα δεν έχουμε για την αδικαιολόγητη απουσία του ελικοπτέρου με ό,τι αυτό συνεπάγεται (καθυστέρηση μεταφοράς των ασθενών, από τα νησιά προς τη Σύρο και από την Σύρο προς την Αθήνα).

Επιπροσθέτως ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο προκύπτει από την απουσία του ελικοπτέρου από την πτητική βάση της Σύρου είναι ότι το προσωπικό που επανδρώνει το ελικόπτερο (γιατροί του νοσοκομείου μας και διασώστες) όταν μεταφέρουν ασθενή στην Αθήνα, παραμένουν εκεί και επιστρέφουν την επόμενη ημέρα με το πλοίο της γραμμής.

Παρακαλούμε πολύ, όλους τους αποδέκτες της συγκεκριμένης καταγγελίας να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε το ελικόπτερο να γυρίσει άμεσα στην βάση του, διαφορετικά γυρίζουμε χρόνια πίσω με ό,τι αυτό συνεπάγεται (πολύωρες αναμονές για την μεταφορά ασθενών είτε προς την Σύρο, είτε προς τα νοσοκομεία του κέντρου).

ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ!!!

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Η πρόεδρος Κατερίνα Καλογαράκη
Η Γενική Γραμματέας Άννα Καμπάνη

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 374 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*