Σε κάλεσμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό καλούν σωματεία της Σύρου

Newsroom
17/10/2023 17:52
 
 
 

 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό διοργανώνουν στην πλατεία Μιαούλη το απόγευμα της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου έξι σωματεία της Σύρου.

Τα σωματεία συνυπογράφουν κοινό κάλεσμα, με το οποίο ζητούν «την ικανοποίηση των δίκαιων και διαχρονικών αιτημάτων του λαού της Παλαιστίνης που διεκδικεί το δικαίωμα του να έχει πατρίδα».

Αναλυτικά, το κάλεσμα έχει ως εξής:
Τα σωματεία που συνυπογράφουν το παρακάτω κάλεσμα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με τον πολύχρονο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, που υπερασπίζεται τη χώρα του ενάντια στο ισραηλινό κράτος-τρομοκράτη και τους συμμάχους του (ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ) ενάντια στη συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική Ισραηλινή κατοχή.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, όλους τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και τους μαθητές, τους συμπολίτες μας να δώσουμε δυναμικό παρών στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό τη Τετάρτη 18 Οκτώβρη στις 18.30 στην πλατεία Μιαούλη.

Πιο αποφασιστικά να δράσουμε για τη στήριξη του αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για Ελευθερία! Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο και σχολή, σε κάθε πλατεία και γειτονιά να ηχήσει παντού το σύνθημα ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Καταγγέλλουμε την υποκρισία, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, τους -για χρόνια- Πόντιους Πιλάτους, που «ανακάλυψαν» μόλις πριν λίγες μέρες ότι στην Παλαιστίνη γίνεται πόλεμος. Όλοι αυτοί τόσα χρόνια εθελοτυφλούσαν, στηρίζοντας τη δολοφονική μηχανή του Ισραήλ που καθημερινά δολοφονούσε, φυλάκιζε και βασάνιζε εκατομμύρια Παλαιστινίους. Όλοι αυτοί στήριζαν και στηρίζουν ένα κράτος-Δολοφόνο, που έστελνε στη φυλακή μικρά παιδιά και σήμερα βομβαρδίζει, ισοπεδώνει, δολοφονεί αδιακρίτως μια ολόκληρη χώρα, έναν ολόκληρο λαό!

Υψώνουμε κι εμείς τη φωνή μας, μαζί με τους λαούς όλου του κόσμου, μαζί με το εργατικό-λαϊκό κίνημα στη χώρα μας απαιτώντας την ικανοποίηση των δίκαιων και διαχρονικών αιτημάτων του λαού της Παλαιστίνης που, εδώ και 75 χρόνια, θρηνεί εκατοντάδες νεκρούς κατά κύριο λόγο άμαχους, γυναίκες και παιδιά εξαιτίας των εγκλημάτων της ισραηλινής κατοχής, την οποία έχουν στηρίξει διαδοχικά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, όπως κάνει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ η οποία στηρίζει έμπρακτα το σφαγιασμό 2 εκατομμυρίων παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στέλνοντας φρεγάτα του ελληνικού ναυτικού και παρέχοντας σειρά διευκολύνσεων στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Υποστηρίζουμε εμπράκτως τον παλαιστινιακό λαό, ο οποίος διεκδικεί το δικαίωμα του να έχει πατρίδα.

Απαιτούμε:
-Να τερματιστεί η ισραηλινή κατοχή.
-Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
-Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
-Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
-Καμία συμμετοχή-Καμία στήριξη της Ελλάδας στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.
-Να αποσυρθεί η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή.
-Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί που αγωνίζονται για την ελευθερία και τη ζωή τους! Τρομοκράτες είναι το κράτος του Ισραήλ και οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που το στηρίζουν!

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κυκλάδων
Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων
Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου
Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΕ Κυκλάδων
Σύλλογος Εργαζομένων νοσοκομείου Σύρου
Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Αττικής, ΕΜΔΥΔΑΣ (Τμήμα Κυκλάδων)

(Πηγή φωτό: kathimerini.gr)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 63 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*