Συναντήσεις Αθανασίου με τις «κεφαλές» των αστυνομικών αρχών της Σύρου

Newsroom
12/01/2024 12:08
 
 
 

 

Συναντήσεις με τον Διευθυντή της Αστυνομίας Κυκλάδων Ταξίαρχο Γεώργιο Βάμβουκα και τον Διοικητή του Α.Τ. Ερμούπολης Υπαστυνόμο Α’ Κωνσταντίνο Μάτσικα πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Αλέξης Αθανασίου, παρουσία του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Νίκου Σκευοφύλαξ, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν τη Σύρο.

Αρχικά, ο κ. Βάμβουκας εξέφρασε την αισιόδοξη διαπίστωση ότι τα ποσοστά εγκληματικότητας και παραβατικότητας στο νησί είναι σχετικά χαμηλά, ωστόσο επεσήμανε το πρόβλημα της υποστελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών και την ανάγκη ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμεων με έκτακτο προσωπικό, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο. Στο σημείο αυτό, ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει το συγκεκριμένο αίτημα σε επικείμενη συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όπως πράττουν και τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων.

Από την πλευρά του, ο κ. Αθανασίου εστίασε στο οξύ κυκλοφοριακό πρόβλημα, κυρίως στο κέντρο της πόλης, διαπιστώνοντας την ανάγκη αύξησης των περιπολιών και κατ’ επέκταση της σύνταξης μιας νέας κυκλοφοριακής μελέτης για την καλύτερη διαχείριση του προβλήματος, γεγονός που προϋποθέτει τη συντονισμένη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με αμοιβαίες διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση της στενής συνεργασίας του Δήμου και της Ελληνικής Αστυνομίας, με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, όπως επίσης και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των όποιων ζητημάτων ανακύπτουν.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*