Σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας υπό την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως

Newsroom
19/02/2024 14:14
 
 
 

 

Ευρεία σύσκεψη υπό την Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκη Κεραμέως πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην πλατεία Τσιροπινά, επ’ ευκαιρία της επίσκεψής της στη Σύρο.

Εκτός από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη, στη σύσκεψη συμμετείχαν οι τρεις βουλευτές Κυκλάδων της ΝΔ κα Κατερίνα Μονογυιού, κ. Φίλιππος Φόρτωμας και κ. Μάρκος Καφούρος, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξης Αθανασίου, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός, η Δήμαρχος Κέας κα Ειρήνη Βελισσαροπούλου, η Δήμαρχος Σίφνου κα Μαρία Ναδάλη και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Μάρκος Δαδάος.

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, τέθηκαν επί τάπητος φλέγοντα θεσμικά και διοικητικά ζητήματα των Κυκλάδων, με κυριότερα την υποστελέχωση, τις χρηματοδοτήσεις και τις προσλήψεις.

Ο κ. Λεονταρίτης, αφού καλωσόρισε την Υπουργό, ανέπτυξε το μεγάλο έργο που έχει πραγματοποιήσει η Περιφέρεια στο Νότιο Αιγαίο, καθώς και τις πρωτιές που έχει επιτύχει σε πάρα πολλούς τομείς. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν, με κυριότερο την υποστελέχωση των υπηρεσιών και ζήτησε από την Υπουργό την εφαρμογή του άρθρου 101 του Συντάγματος που αφορά στη νησιωτικότητα, το οποίο δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει πλήρη εφαρμογή από καμία Κυβέρνηση.

Στη συνέχεια, έκανε αναφορά στην άριστη συνεργασία της Περιφέρειας με τον Α’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης, χάρη στην οποία έχουν επιτευχθεί «λαμπρά αποτελέσματα» όπως δήλωσε και ζήτησε από την Υπουργό την άμεση στελέχωση των νησιωτικών Δήμων και κυρίως των Δήμων των μικρών νησιών.

Τέλος, παρά το γεγονός ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Υπουργού, τέθηκε το θέμα της υγείας με την παράκληση να μεταφέρει τα αντίστοιχα αιτήματα στον αρμόδιο Υπουργό και την Κυβέρνηση.

Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων ανέφερε:
«Ευχαριστώ την Υπουργό Εσωτερικών για την ουσιαστική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια παρουσία των Βουλευτών και Αυτοδιοικητικών του Νομού. Είμαι βέβαιος ότι οι σημαντικές αναφορές και οι τεκμηριωμένες θέσεις όλων θα ληφθούν σοβαρά υπόψη από την κ. Υπουργό, η οποία εξέφρασε την πρόθεσή της για την στήριξη των νησιωτικών Δήμων αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 100 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*