Σύλλογος Εργαζομένων ΑΔΑ: «Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να αντιτάξουν το δικό τους μέτωπο»

Newsroom
27/02/2024 20:36
 
 
 

 

Στην πανελλαδική απεργία της 28ης Φεβρουαρίου 2024 συμμετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης προς κάθε δίκαιο αγώνα που αντιτίθεται στις πολιτικές φτωχοποίησης του λαού.

Ο Σύλλογος, σταθερά παρών σε κάθε κινητοποίηση, προτάσσει τον δρόμο του αγώνα και της συσπείρωσης ενάντια στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, τη φτώχεια και τους πολέμους, φέρνοντας ως παράδειγμα τις διαμαρτυρίες των αγροτών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος για την αυριανή απεργία έχει ως εξής:
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
από το 2009 ως εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, έχουμε υποστεί κλοπή, έως και πάνω από το 60% του πραγματικού εισοδήματός μας. Η πρωτοφανής έκρηξη ακρίβειας που βιώνουμε συνιστά νέα έμμεση μείωση των μισθών και συντάξεων υπέρ των επιχειρηματικών κερδών.

Μόνο το 2023 οι επιχειρήσεις super market, είχαν πάνω από 700 εκ. ευρώ αύξηση κερδών, ενώ οι εταιρείες ενέργειας (παραγωγή εμπορία ηλ. ρεύματος, διυλιστήρια, χοντρική καυσίμων κ.λπ. πάνω από 1,5 δισ… Σε αυτό το περιβάλλον, και ενώ η φορολογία (έμμεση και άμεση) τσακίζει το διαθέσιμο εισόδημα, οι τράπεζες (που χρηματοδοτήθηκαν από την ληστεία των ασφαλιστικών μας ταμείων) άρπαξαν ως κέρδη πάνω από 1 δισ. ενώ απολαμβάνουν την προκλητική παροχή του «αναβαλλόμενου φόρου»…

Σήμερα η κυβέρνηση προχωράει στην υπονόμευση / ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας, στην ίδρυση ιδιωτικών «πανεπιστημίων», στην ιδιωτικοποίηση υποδομών αρμοδιοτήτων του δημοσίου. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα διαπιστώσαμε στην πανδημία, στο έγκλημα των Τεμπών, στις, λεγόμενες «φυσικές» καταστροφές (δασικές πυρκαγιές, πλημμύρες κ.λπ.). Τα ζούμε κάθε φορά που πληρώνουμε ακριβά για κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες για τα οποία έχουμε ήδη πληρώσει. Προκειμένου να μετατρέψει τους δημοσίους υπαλλήλους σε πειθήνια όργανα της αντιλαϊκής της πολιτικής, η κυβέρνηση καταστέλλει συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα και επιστρατεύει την ψευδεπίγραφη «αξιολόγηση».

Τη «δίκαιη ανάπτυξη» που προπαγανδίζουν κυβέρνηση και κόμματα της «αγοράς», βιομήχανοι, εφοπλιστές και τραπεζίτες, τη ζούμε κάθε μέρα. Είναι ανάπτυξη για τους λίγους και προϋποθέτει τσακισμένα δικαιώματα για τους πολλούς. Οι δίκαιες κινητοποιήσεις των αγροτών στη χώρα μας όπως και σε ολόκληρη την Ευρώπη αναδείχνουν ξεκάθαρα τους στόχους της ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) που εξοντώνει τους μικρούς αγρότες υπέρ των εμπόρων και των βιομηχανιών τροφίμων. Την ίδια ώρα οι τιμές στα τρόφιμα εκτοξεύονται και η ποιότητά τους υποβαθμίζεται.

Οι αντίστοιχες αντιδραστικές αλλαγές σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., αποδεικνύουν ότι η πολιτική που εφαρμόζεται και στη χώρα μας δεν είναι ευκαιριακή επιλογή της α’ ή β’ κυβέρνησης, αλλά καλά σχεδιασμένη φτωχοποίηση των εργαζομένων προς όφελος της «ανταγωνιστικότητας» των μεγάλων επιχειρήσεων.

Για μας, ανάπτυξη σημαίνει μετρήσιμη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των εργαζομένων στη βάση της κάλυψης των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών και όχι πολιτικές που «φουσκώνουν» τα ποσοστά κερδοφορίας μεγάλων επιχειρήσεων.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν μπορούν παρά να αντιτάξουν το δικό τους μέτωπο. Η συσπείρωση στα σωματεία, η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, η απομόνωση του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, η πρόταξη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών, είναι ο δικός μας μονόδρομος. Σε αυτόν τον δρόμο δεν περισσεύει κανείς. Οι αγώνες των αγροτών σε όλη την Ευρώπη, οι αγώνες σε όλο τον κόσμο ενάντια στην διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, την φτώχεια και τους πολέμους δείχνουν τον δρόμο.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους δίκαιους αγώνες των αγροτών και των φοιτητών, όπως και σε κάθε αγώνα για το δικαίωμα στην δουλειά, στην μόρφωση, την υγεία, τις κοινωνικές ανάγκες, ενάντια στην πολιτική που γεννάει φτώχεια και πολέμους!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΡΙΟΥ 2024

Αγωνιζόμαστε – διεκδικούμε:
*Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, τουλάχιστο στο ύψος του πληθωρισμού. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους. Κατάργηση όλων των αντι-ασφαλιστικών νόμων.

*Σύγχρονα οργανογράμματα υπηρεσιών με θέσεις εργασίας ανά τμήμα και συγκεκριμένο καθηκοντολόγιο ανά θέση. Απορρίπτουμε την ψευδεπίγραφη «αξιολόγηση» και την αντιδραστική στοχοθεσία.

*Μαζικές προσλήψεις με σταθερές σχέσεις εργασίας. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

*Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια, καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

*Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

*Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.

*Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για μισθωτούς συνταξιούχους με όριο ακίνητης περιουσίας.

*Όχι στην ιδιωτικοποίηση/εμπορευματοποίηση υγείας – παιδείας

*Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

*Να σταματήσουν , οι πλειστηριασμοί των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης. Να δοθεί επιδότηση ενοικίου.

*Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 21 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*