Σε λειτουργία και πάλι η βάση ΕΚΑΒ στη Σύρο – Ήρθε ελικόπτερο για τις αεροδιακομιδές

Newsroom
01/03/2024 18:04
 
 
 

 

Σε λειτουργία μπαίνει ξανά από σήμερα η πτητική βάση του ΕΚΑΒ στη Σύρο, καθώς επανήλθε πτητικό μέσο με το οποίο θα γίνονται οι αεροδιακομιδές ασθενών και θα καλύπτονται τα έκτακτα περιστατικά στο νομό Κυκλάδων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ”, θα παρέχεται εναλλάξ, ανά μήνα, πτητικό μέσο από την Αεροπορία Στρατού και από την Πολεμική Αεροπορία.

Πρόκειται για μία άκρως θετική εξέλιξη, την οποία χαιρετίζει και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου με δηλώσεις του στην εφημερίδα.

“Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από το ΓΕΕΘΑ αρχίζουν από 1η Μαρτίου να διαθέτουν πάλι πτητικό μέσον. Το τι πτητικό μέσο θα διαθέτουν κάθε μήνα είναι απόφαση των Ενόπλων Δυνάμεων. Σήμερα ήρθε το δικό μας ελικόπτερο το 109 ενώ κάποια άλλη φορά μπορεί να έρθει ξανά σινούκ. Ό,τι αποφασίσουν. Είναι μία θετική εξέλιξη”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως η βάση του ΕΚΑΒ στη Σύρο είχε μείνει χωρίς ελικόπτερο από τα μέσα Αυγούστου, ενώ παρέμενε το προσωπικό για τις αεροδιακομιδές, ο ιατρός και οι ιπτάμενοι.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 545 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*