Το Καρναβάλι των Παιδιών «έδωσε ζωή» στην Άνω Σύρο (φώτος)

Newsroom
11/03/2024 14:25
 
 
 

 

Ένας νέος καρναβαλικός θεσμός ξεκίνησε χθες στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου, στο πλαίσιο του φετινού επετειακού Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής».

Πρόκειται για το Καρναβάλι των Παιδιών, μια ιδέα της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κας Θωμαής Μενδρινού που ξεκίνησε φέτος και φιλοδοξεί να «διαμορφώσει» τους Συριανούς καρναβαλιστές του αύριο.

Το Καρναβάλι των Παιδιών «ξεδιπλώθηκε» από την Καμάρα μέχρι την πλατεία του Μάρκου Βαμβακάρη, όπου υπήρχαν διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά, τον βασικό «αποδέκτη» της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας του Τμήματος Πολιτισμού.

Τα σοκάκια της Άνω Σύρου γέμισαν από τραγούδια, σερπαντίνες, χαρούμενες παιδικές φωνές, μικρούς αλλά και ενήλικους μασκαράδες. Πολλοί ήταν οι γονείς που συνόδευσαν τα παιδιά τους στον μεσαιωνικό οικισμό για να περάσουν ένα διαφορετικό, καρναβαλικό απόγευμα, το οποίο συντόνισε με επιτυχία το «δοκιμασμένο» δίδυμο του Γιώργου Ρούσσου και της Μαριάννας Βακονδίου. Πολύτιμη ήταν, επίσης, η συμβολή και η βοήθεια των εθελοντών για την πραγματοποίηση των επιμέρους δραστηριοτήτων.

Τέλος, εκτός από την κα Μενδρινού, το παρών έδωσαν, επίσης, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Αθανασίου, οι Αντιδήμαρχοι Καθημερινότητας και Διοικητικών Υπηρεσιών κ.κ. Μαραγκός και Σκευοφύλακας αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Σύρου κ. Ραουζαίος και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φοίνικα κ. Περρής.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 68 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*