Σύρος: Με ευλάβεια και κατάνυξη η περιφορά των επιτάφιων στην Ερμούπολη

Newsroom.
04/05/2024 16:22
 
 
 

Με θρησκευτική ευλάβεια, κατάνυξη και υπό των ήχων των πένθιμων εμβατηρίων της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των τριών επιταφίων στο κέντρο της Ερμούπολης.

Πλήθος πιστών με αναμμένα κεριά στα χέρια και ψάλλοντας το “Ω Γλυκύ μου Έαρ” συμμετείχαν στη λιτανεία των τριών επιτάφιων των Ιερών Ναών Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Αγίου Νικολάου και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Η περιφορά των επιταφίων, διασχίζοντας τους δρόμους και τα στενά του ιστορικού κέντρου, κατέληξαν στην πλατεία Μιαούλη, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ μετά από την ολοκλήρωση της ιερής δέησης, εκφώνησε ομιλία παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας, της αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, των Σωμάτων Ασφαλείας και πιστών.

Την κατανυχτική αυτή βραδιά που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση των Θείων Παθών και υπό τους ήχους των πένθιμων καμπανών, ολοκλήρωσε η χορωδία του Ι.Ν του Αγίου Νικολάου, όπου έψαλε εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής.

Της συνάντησης των τριών Ορθόδοξων Επιταφίων, προηγήθηκε η περιφορά του Επιταφίου του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας των Καθολικών στην Ερμούπολη.

Πηγή: koinignomi.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 37 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*