Σύρος: Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (δείτε το πρόγραμμα)

Newsroom
15/05/2024 11:13
 
 
 

 

Τιμώντας την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (19 Μαΐου), στη Σύρο θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΪΟΥ 2024
1. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλο το νομό, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 19ης Μαΐου 2024.

2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 19ης Μαΐου 2024 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο και της αρ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01.07.2022 (ΦΕΚ 3424 Β’) Κ.Υ.Α. , όπως ισχύει.

ΩΡΑ 09:40
Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών (τέλος προσέλευσης στον Ιερό Ναό: 09:30).
Μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί σύντομη ομιλία από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο Εύξεινος Πόντος» κ. Νικόλαο Καρυοφυλλίδη.

Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης στην περιοχή του προσφυγικού συνοικισμού του Ξηροκάμπου.

Σιγή ενός λεπτού.
ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ.

ΩΡΑ: 20:30
Λαμπαδηφορία εις μνήμην των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (Διοργάνωση: Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο Εύξεινος Πόντος».)
Η πομπή θα ξεκινήσει από το κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο λιμάνι της Ερμούπολης, θα διέλθει την παραλιακή οδό με κατεύθυνση το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και ρίψη στεφάνου στη θάλασσα.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*