Σύρος: 2ο Φεστιβάλ Καταγραφής Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Θέατρο «Απόλλων» (πρόγραμμα)

Newsroom.
22/05/2024 12:09
 
 
 

Φέτος η διοργάνωση του 2ου «Φεστιβάλ Καταγραφής Πολιτιστικής Κληρονομιάς» θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο «Απόλλων» της Σύρου, στις 24 με 26 Μαΐου 2024.

Το Φεστιβάλ είναι μία τριήμερη γιορτή διάσωσης πολιτισμού. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό Φεστιβάλ, το πρώτο στην Ελλάδα στο είδος του, που θα φιλοξενεί δράσεις και προσωπικότητες από το χώρο των γραμμάτων, των επιστημών και των τεχνών, με θέμα την καταγραφή – προστασία της πολιτιστικής ταυτότητας ενός τόπου, σε όλες τις εκφάνσεις της.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει προβολές, ντοκιμαντέρ, εκπαιδευτικά εργαστήρια, μουσικές εκδηλώσεις, ψηφιακές καταγραφές, μαθητικούς και φοιτητικούς διαγωνισμούς καθώς και παράλληλες δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού.

Βασικό άξονα δημιουργίας του Φεστιβάλ αποτελεί η γνωριμία των ενδιαφερομένων με το κομμάτι της δραστηριοποίησης πάνω στην διάσωση και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου χωρίς χωρικά σύνορα. Με διαδραστικές εργαστηριακές πρακτικές θα δημιουργηθεί ένα πλαίσιο εξοικείωσης με τεχνικές ψηφιακών και μη καταγραφών υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η διάρθρωση του Φεστιβάλ απευθύνεται σε όλες τις ειδικότητες και ηλικίες, με στόχο την ομαδική καλλιέργεια ευαισθητοποίησης αλλά και προβληματισμού πάνω σε καλές πρακτικές και σχετικές εφαρμογές, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Το Φεστιβάλ διεξάγεται σε διαφορετικούς χώρους μέσα στην Ερμούπολη, στη Σύρο. Ο κεντρικός χώρος προβολών είναι το Ιστορικό Θέατρο Απόλλων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Το πρόγραμμα:

 

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ…

 

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*