Η διάσωση του Φάρου της νησίδας Διδύμη σε δυο εκπομπές του ACTION 24

Newsroom
23/05/2024 10:17
 
 
 

 

Τον κίνδυνο κατάρρευσης του παλαιότερου και υψηλότερου φάρου της χώρας που βρίσκεται στη νησίδα Διδύμη ανέδειξε χθες Τετάρτη 22 Μαΐου, ο τηλεοπτικός σταθμός ACTION 24.

Ειδικότερα, σε δύο πρωινές ειδησεογραφικές εκπομπές του σταθμού συζητήθηκε το σοβαρό αυτό θέμα και η αναγκαιότητα ανάληψης πρωτοβουλιών για τη διάσωση ενός τόσο σημαντικού μνημείου πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ» των Γιώργου Κακούση και Άννας Λιβαθυνού, ο καπετάνιος Σιδερής Μαμίδης μίλησε για τα χαρακτηριστικά, την υφιστάμενη κατάσταση, αλλά και για τις πρωτοβουλίες της ομάδας «ΦΑΡΟΣ ΔΙΔΥΜΗ ΣΥΡΟΣ. ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΟ» που δημιούργησε στο facebook, προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστό αυτό το σύμβολο της Σύρου.

Λίγο αργότερα, στην εκπομπή «ACTION ΤΩΡΑ» του Νίκου Υποφάντη και της Ντόρας Κουτροκόη, ο δημιουργός της ομάδας «Τα νεοκλασικά της Σύρου εκπέμπουν SOS» Χάρης Βεκρής, κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή και περιγράφοντας την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα αυτό το τοπόσημο, αναφέρθηκε στην αγάπη των Συριανών για τον Φάρο τους, καυτηριάζοντας την ολιγωρία των τοπικών αρχών, αλλά και των αρμοδίων υπηρεσιών που εδώ και δεκαετίες δεν δείχνουν τη δέουσα ευαισθησία για την επίλυση του προβλήματος.

Δείτε εδώ σχετικό απόσπασμα της εκπομπής ACTION ΤΩΡΑ

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*