Στην εκπομπή «ΣΥΡΑ, ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» ο γλύπτης Παναγιώτης Καλούδης

Newsroom
27/05/2024 11:24
 
 
 

 

Προσανατολισμένη στην προαγωγή του πολιτισμού και στην ανάδειξη της ντόπιας καλλιτεχνικής δημιουργίας, η εκπομπή «ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ» του Χάρη Βεκρή, φιλοξένησε στο στούντιο του PRIME RADIO 100,3, τον γλύπτη Παναγιώτη Καλούδη, που κατάγεται από την Τήνο, την πατρίδα του Γιαννούλη Χαλεπά, αλλά εδώ και πολλά χρόνια ζει και εργάζεται στη Σύρο.

Ξεδιπλώνοντας το βιογραφικό του, ο Παναγιώτης Καλούδης αναφέρθηκε στην πρώτη του επαφή με τη γλυπτική κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Σχολή Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο Τήνου, αλλά και στη συνέχιση των σπουδών του στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, δίπλα σε σημαντικούς δασκάλους. Διαθέτοντας πολυετή εμπειρία του ως εκπαιδευτικός σε δημόσια σχολεία, μίλησε για τη λανθασμένη νοοτροπία που υπάρχει από πολλούς απέναντι στο μάθημα των καλλιτεχνών, ενώ επισήμανε ότι ακόμα και σήμερα καταγράφονται κενά και ελλείψεις, τονίζοντας παράλληλα ότι μέσα από την πορεία του έχει διακρίνει μαθητές «ταλέντα».

Σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, ο προσκεκλημένος της εκπομπής στάθηκε στα ανεκτίμητης αξίας γλυπτά που εντοπίζονται στη Σύρο, με κυριότερα εκείνα που βρίσκονται στο Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου, εκφράζοντας την άποψη ότι αυτά τα – μοναδικής τέχνης – αριστουργήματα θα χαθούν στο πέρασμα του χρόνου, λόγω έλλειψης σωστής και έγκαιρης συντήρησης. «Θα έρθουμε στο σημείο να συζητάμε για τα γλυπτά που είχε κάποτε η Σύρος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην κατακλείδα της εκπομπής και ερωτώμενος από τον οικοδεσπότη της, ο Παναγιώτης Καλούδης μίλησε για τις προσωπικές του δημιουργίες, τις εκθέσεις στις οποίες έχει λάβει μέρος, αλλά και για την εμπειρία του στη δημιουργία έργων τέχνης με πρώτη ύλη το τοπικό μας γλύκισμα, μέσα από τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Λουκουμιού το 2013 και το 2014.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
Παρουσίαση – συντονισμός: Χάρης Βεκρής.
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Δέσποινα Συλιβάνη.
Ηχογράφηση -παραγωγή βίντεο: Γιάννης Τσιτσώνης.
Μουσική σήματος: Δημήτρης Κεραμιδάκης.
Χορηγός: Μεταφορική Σύρου «ΠΑΓΙΔΑΣ EXPRESS»

Ακούστε εδώ το podcast της ραδιοφωνικής εκπομπής

Επόμενο ραδιοφωνικό ραντεβού της ομάδας ΣΥΡΑ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 10 μ.μ. στον PRIME RADIO 100,3 (για τις Κυκλάδες) και διαδικτυακά στο primeradio.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 31 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*