Συνάντηση Ειρήνης Αγαπηδάκη με το Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σύρου: Καμία δέσμευση για την επίλυση των προβλημάτων

Newsroom.
05/06/2024 16:49
 
 
 

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, κας Ειρήνης Αγαπηδάκη, στις 4 Ιουνίου 2024. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν τα προβλήματα του νοσοκομείου από τον Διοικητή και την εκπρόσωπο των γιατρών, ενώ ο Σύλλογος Εργαζομένων είχε μόνο πέντε λεπτά για να αναφέρει τα ζητήματα του προσωπικού.

Η πρόεδρος του συλλόγου Κατερίνα Καλογεράκη, ανέφερε την έλλειψη προσωπικού για τα νέα τμήματα και τις ανάγκες του ακτινολογικού τμήματος, την απουσία ελικοπτέρου και τις απλήρωτες πτητικές ώρες των γιατρών.

Παράλληλα, παραδόθηκαν υπόμνημα για τα προβλήματα στελέχωσης, κλειστός φάκελος με εσωτερικά προβλήματα, οικονομοτεχνικές μελέτες για την καθαριότητα και αίτημα επέκτασης επιδόματος διαβίωσης.

Η Υπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα συγκεκριμένο και αναφέρθηκε σε μελλοντική προκήρυξη προσωπικού, χωρίς να διευκρινίσει λεπτομέρειες για το Νοσοκομείο της Σύρου.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Σύρου

«Την Τρίτη 4-6-24 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο Σύρου. Συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου όπου της τεθήκαν από τον Διοικητή κυρίως αλλά και από την εκπρόσωπο των γιατρών στο ΔΣ, τα προβλήματα του Νοσοκομείου.

Στον σύλλογο εργαζομένων δόθηκε ο λόγος για 5 λεπτά στο τέλος της συνάντησης.

Η πρόεδρος του συλλόγου Αι. Καλογεράκη ανέφερε τα βασικότερα προβλήματα των εργαζομένων. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ξεκινούν την λειτουργία τους νέα τμήματα όπως η Ογκολογική κλινική, Παιδιατρική Κλινική, ΜΑΦ κ.α. χωρίς να έχουν γίνει οι αντίστοιχες προσλήψεις καθώς και ότι ενώ διαθέτουμε άριστο εξοπλισμό στο ακτινολογικό τμήμα, δεν επαρκούν οι τεχνολόγοι για την πλήρη εκμετάλλευση τους.

Τέλος αναφέρθηκε στην απουσία ελικοπτέρου κάποιες ημέρες του μήνα καθώς και ότι είναι απλήρωτες οι πτητικες ώρες των γιατρών από τον Αύγουστο του 2023.

Στην υπουργό δόθηκαν:
1. Υπόμνημα που αφορά κυρίως τα προβλήματα στελέχωσης του Νοσοκομείου, τις ελλείψεις και την ανάγκη μονιμοποίησης των συμβασιούχων.
2. Κλειστός φάκελος που αφορά εσωτερικά προβλήματα του Νοσοκομείου. Αναμένουμε την άμεση επίλυση τους από την ΥΠΕ και το υπουργείο Υγειας.
3. Οικονομοτεχνικές μελέτες που εκπονήθηκαν από το Νοσοκομείο, οι οποίες δείχνουν πως η σύμβαση με εργολάβο καθαριότητας κοστίζει περίπου 30-40% περισσότερο από το κόστος μισθοδοσίας του προσωπικού καθαριότητα με απευθείας σύμβαση με το Νοσοκομείο (πλέον νομοθετικά το υπουργείο δεν επιτρέπει την απευθείας πρόσληψη υπαλλήλων καθαριότητας αλλά μόνο εργολάβου).
4. Την επέκταση του άρθρου 30 του νομού 5043/23 και στο υγειονομικό προσωπικό (προβλέπει καταβολή επιδόματος για τη μερική κάλυψη του υψηλού κόστους διαβίωσής σε νησί, 150€ μηνιαίως, στους υπαλλήλους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που δουλεύουν σε νησιωτικό δήμο).

Η Αναπληρώτρια Υπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα συγκεκριμένο. Αναφέρθηκε σε μελλοντική προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού χωρίς να αναφέρει τι θα συμπεριλαμβάνει για το Νοσοκομείο της Σύρου.

Βάση την μέχρι τώρα ενημέρωση μας, από το τμήμα προσωπικού έχουν εγκριθεί μόνο 3 θέσεις από τα αιτήματα του Νοσοκομείου για μελλοντική προκήρυξη».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 93 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*