Πρόγραμμα Αντιμετώπισης Παιδική Παχυσαρκία: Το 2ο Δημοτικό σχολείο Ερμούπολης επισκέφτηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας

Newsroom.
06/06/2024 12:49
 
 
 

Δράσεις για την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Άσκησης και Υγιεινής Διατροφής / Αντιμετώπιση Παιδικής Παχυσαρκίας, θα υπάρχουν σε όλα τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο. 

Σήμερα το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε 59 σχολεία.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, που επισκέφθηκε ένα τέτοιο σχολείο στη Σύρο στο πλαίσιο της περιοδείας της σε νησιά του Αιγαίου, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

«Το μεγάλο μας στοίχημα είναι χτίσουμε έναν υγιή πληθυσμό και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε όταν τα παιδιά έχουν ένα υγιές ξεκίνημα στη ζωή», τόνισε από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη η οποία επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό σχολείο Ερμούπολης, ένα από τα σχολεία που υλοποιούν κατά τη δοκιμαστική φάση του προγράμματος την εφαρμογή των εργαλειοθηκών για την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας στα σχολεία στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Άσκησης και Υγιεινής Διατροφής / Αντιμετώπιση Παιδικής Παχυσαρκίας.

Η κα Αγαπηδάκη είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειρήνη Τσαβαλά και να συμμετάσχει με τους μικρούς μαθητές σε επιμορφωτικά παιχνίδια για μια ισορροπημένη διατροφή. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι η εκπαίδευση των δασκάλων έχει ήδη ολοκληρωθεί και «η καθολική εφαρμογή των εργαλειοθηκών σε όλες τις σχολικές μονάδες της επικράτειας αναμένεται να υλοποιηθεί από Σεπτέμβριο, με τη νέα σχολική χρονιά». Σημειώνεται ότι το Εθνικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας υλοποιείται σε συνεργασία με την UNICEF με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

Ακολούθως, επισκέφθηκε το Δημαρχείο, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Αλέξη Αθανασίου. Εν συνεχεία, μετέβη διαδοχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου “Βαρδάκειο & Πρώιο” και στο Κέντρο Υγείας στην Ερμούπολη, όπου είχε μια εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση με τον διοικητή, Νικόλαο Ρούσα, το Διοικητικό συμβούλιο, τους διευθυντές του Χειρουργικού και Παθολογικού Τομέα καθώς και το προσωπικό. «Εργαζόμαστε καθημερινά και κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια για την αναβάθμιση των νοσοκομείων. Υπάρχει μια πολύ βασική στόχευση στο να καλύψουμε τα κενά στο ΕΣΥ», δήλωσε μεταξύ άλλων η κυρία Αγαπηδάκη.

Η ανάρτησή της στο Instagram:

«Σήμερα στη Σύρο είχα τη μεγάλη χαρά να επισκεφτώ το 2ο Δημοτικό σχολείο Ερμούπολης. Είναι ένα από τα σχολεία που υλοποιούν δοκιμαστικά την εφαρμογή των εργαλειοθηκών για την προώθηση της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας στα σχολεία στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Άσκησης και Υγιεινής Διατροφής / Αντιμετώπιση Παιδικής Παχυσαρκίας. Ένα πρόγραμμα που υλοποιείται με την συμβολή του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη και θα επεκταθεί τον Σεπτέμβριο σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Γιατί το μεγάλο μας στοίχημα είναι χτίσουμε έναν υγιή πληθυσμό και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε όταν τα παιδιά έχουν ένα υγιές ξεκίνημα στη ζωή».

Πηγή: infokids.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*