Πλήρης ανακατασκευή του κλειστού γηπέδου μπάσκετ στην Ερμούπολη με κάλυψη του κόστους από την Περιφέρεια

Newsroom
30/08/2024 14:16
 
 
 

 

Σύσκεψη για το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στη Σύρο πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 29 Αυγούστου, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη.

Στη σύσκεψη το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Αθανασίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Βακόνδιος, ο Πρόεδρος του Α.Ο. Ερμούπολης κ. Φρέρης, ο Πρόεδρος του Άρη Σύρου κ. Βαρθαλίτης, στελέχη της Πολεοδομίας του Δήμου και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν όλα τα πιθανά σενάρια, αλλά ως καταλληλότερη λύση από όλες τις απόψεις κρίθηκε η ανακατασκευή του υπάρχοντος γηπέδου, έργο του οποίου ο προϋπολογισμός εκτιμάται από πλευράς Δήμου ότι θα κυμανθεί περίπου στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Στην πρόταση του κ. Λεονταρίτη για κατεδάφιση του γηπέδου και πλήρη ανακατασκευή του, η απάντηση – εκ μέρους της Πολεοδομίας – ήταν ότι σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει απώλεια συντελεστή δόμησης και από τα 1.200 τ.μ. που καταλαμβάνει σήμερα το γήπεδο, η νέα κατασκευή δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 800 τ.μ., εμβαδόν που δεν επαρκεί για τη δημιουργία κλειστού γηπέδου.

Επίσης, εξετάστηκε η τοποθέτηση αίθουσας προκάτ, ωστόσο σύμφωνα με τα στελέχη της Πολεοδομίας που ήταν παρόντα στη σύσκεψη, αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί, λόγω έλλειψης συντελεστή δόμησης στο Αθλητικό Κέντρο.

Στη συνέχεια κι αφού συμφωνήθηκε ότι η λύση της πλήρους ανακατασκευής είναι η πλέον ενδεδειγμένη, ο κ. Λεονταρίτης γνωστοποίησε την πρόθεση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου να καλύψει το κόστος του έργου, καθώς και της δημοπράτησής του αμέσως μόλις ο Δήμος έχει στη διάθεσή του τη μελέτη που έχει αναθέσει για την Α’ Κλειστή Αίθουσα μπάσκετ, ώστε να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται και να παραδοθεί το γήπεδο στην μπασκετική κοινότητα του νησιού.

Ο κ. Λεονταρίτης πρόσθεσε πως μέχρι να γίνει το έργο του κλειστού γηπέδου, η Περιφέρεια θα προβεί σε βελτίωση των εγκαταστάσεων ενός εξωτερικού γηπέδου για να έχουν οι αθλητές τη δυνατότητα να προπονούνται με ασφάλεια.

Σε σχετική δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Μετά από ενδελεχή ανάλυση με τον Περιφερειάρχη, του μεγάλου προβλήματος που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια, αυτού της έλλειψης Κλειστού γηπέδου Μπάσκετ, με αίσθημα ευθύνης προς τη νεολαία μας, τους αθλητές, τους παράγοντες του μπάσκετ και τους πολίτες της Σύρου, αποφασίσαμε να ανακατασκευάσουμε το Κλειστό γήπεδο Μπάσκετ στο Αθλητικό Κέντρο Δημήτριος Βικέλας στην Ερμούπολη.

Αναλάβαμε αυτή την πρωτοβουλία, προκειμένου να μπει τέλος στην “οδύσσεια” των παιδιών που ασχολούνται με το λαοφιλές άθλημα και των παραγόντων, οι οποίοι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να διατηρήσουν εν ενεργεία τα αγωνιστικά τμήματα των σωματείων.

Το γεγονός ότι οι ομάδες της Σύρου δίνουν τους επίσημους αγώνες τους στο κλειστό γυμναστήριο της… Τήνου αλλά και ότι οι προπονήσεις διεξάγονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε ανοιχτό χώρο κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, θα το χαρακτήριζα επιεικώς τραγικό.

Ξεκινάμε λοιπόν την προσπάθεια ανακατασκευής, αμέσως μόλις μας παραδοθεί η μελέτη του έργου από τον Δήμο. Τότε θα γνωρίζουμε πότε θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου και τον χρόνο που θα ολοκληρωθεί.

Είμαστε και παραμένουμε πάντα στην πλευρά της ΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*