Στη Σύρο ο διακεκριμένος Αμερικανός δημοσιογράφος γαστρονομίας Joey Skladany

Newsroom
16/09/2024 11:45
 
 
 

 

Στη Σύρο βρέθηκε από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου ο διακεκριμένος Αμερικανός δημοσιογράφος, συντάκτης και συγγραφέας με εξειδίκευση στη γαστρονομία κ. Joey Skladany, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και του Τμήματος Τουρισμού για προώθηση, ανάδειξη και καθιέρωση του νησιού ως τουριστικό προορισμό στις προτιμήσεις των διεθνών αγορών.

Ο κ. Skladany ξεναγήθηκε στο νησί και επισκέφτηκε τα κυριότερα αξιοθέατα της Ερμούπολης και την Αγορά της οδού Χίου. Πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία παραδοσιακών γλυκών και σπιτικού παγωτού, καθώς και παρακολούθηση παρασκευής λουκουμιού και προετοιμασίας παγωτού και λούζας. Επίσης, έγινε ξενάγηση στο Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας και ακολούθησε οινογνωσία σε τοπικά οινοποιεία και αποστακτήριο του νησιού μας, ενώ δεν έλειψαν οι εξορμήσεις στις εξοχές της Σύρου και η βόλτα στην Απάνω Μεριά.

Σημειώνεται ότι ο κ. Skladany εξειδικεύεται στην ταξιδιωτική αρθρογραφία και συγγραφή με κύριο θέμα το φαγητό και τον οίνο. Γράφει μηνιαίως στους ακόλουθους ιστότοπους:
• Today.com: ιστότοπος του μεγάλου αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC The Today Show, όπου ο κ. Skladany έχει μια στήλη φαγητού, με απήχηση με εκτιμώμενο μηνιαίο μοναδικό αριθμό επισκεπτών (UVM) περίπου 60 εκατομμύρια.

• AskMen: κορυφαίος ιστότοπος για τον τρόπο ζωής των ανδρών, όπου ο κ. Skladany γράφει έναν οδηγό για την Ελλάδα. Το AskMen έχει αναγνωστικό κοινό, με UVM περίπου 8 εκατομμύρια.

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης και η Αντιδήμαρχος κα Χρηστιάννα Πάπιτση ευχαριστούν θερμά:
– το ξενοδοχείο “Nissaki Hotel & Nos Suites” για την δωρεάν διαμονή του κ. JoeySkladany,
-τα εστιατόρια “Avant Garden” και “Aristide” για την προσφορά των γευμάτων δείπνου,
-τα οινοποιεία «Ουσύρα» και «Χατζάκη», το αποστακτήριο «Μακρυωνίτης» για την ξενάγηση στον χώρο τους και την προσφορά οινογνωσίας.

Επίσης, εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες στους τοπικούς παραγωγούς, επαγγελματίες και εργαστήρια: Λουκούμια «Συκουτρή», Ζαχαροπλαστείο «Αθυμαρίτη», Gelateria “Django” και κρεοπωλείο «Ρουσσουνέλος», καθώς και στην κα Αγγελική Ευριπιώτη για τη διάθεση ενός οχήματος αντίκας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Hermoupolis Heritage για την υποδοχή και φιλοξενία του δημοσιογράφου στους χώρους του Μουσείου Κλωστοϋφαντουργίας και στο νησί, καθώς και για τη διάθεση των οχημάτων αντικών που προσφέρθηκαν για τις εκδρομές.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η επίσκεψη δεν θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί με τέτοια επιτυχία, εάν δεν προϋπήρχε η έμπρακτη στήριξη, η προσφορά και οι ευγενικές χορηγίες όλων των επαγγελματιών και ιδιωτών που συμμετείχαν» καταλήγει το σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 97 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*