Επικήδειος λόγος του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης για τον Peter Tiboris

Newsroom.
18/09/2024 23:20
 
 
 

Ο επικήδειος λόγος του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης για τον Peter Tiboris:

Με απέραντη θλίψη, αποχαιρετούμε σήμερα, εδώ στο θέατρο Απόλλων που τόσο αγάπησε, τον Peter Tiboris, έναν εξαίρετο άνθρωπο και έναν σπουδαίο μαέστρο με διεθνή ακτινοβολία, του οποίου η μοίρα δέθηκε για πάντα με το νησί μας.

Ο Peter Tiboris λάτρεψε τη Σύρο και την αγάπη του αυτή την εξέφρασε έμπρακτα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πολιτιστική της αναβάθμιση. Ήταν εκείνος που εμπνεύστηκε και δημιούργησε, με πολύ κόπο και προσωπική δουλειά, το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, το οποίο διοργανώνεται στη Σύρο με τεράστια επιτυχία, από το 2005 έως και σήμερα. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, η Εϊλάνα Λαπαλάινεν, η αγαπημένη σύντροφος της ζωής του, είναι εκείνη που συνεχίζει να στηρίζει το όραμά του ως Γενική Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αιγαίου, εκπληρώνοντας το όνειρό του. Ένα μοναδικό Φεστιβάλ που μας έφερε όλους πιο κοντά στην κλασική μουσική και μας μύησε στο έργο μεγάλων συνθετών. Ένα Φεστιβάλ που έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες καλλιτέχνες και έχει αφήσει ιστορία με την υψηλή ποιότητα και τις φαντασμαγορικές παραστάσεις του, τόσο στο Θέατρο Απόλλων όσο και στην Πλατεία Μιαούλη. Ένα ξεχωριστό Φεστιβάλ που υπέγραψε ανεξίτηλα την πολιτιστική ταυτότητα του νησιού μας.

Σήμερα, λοιπόν, αποχαιρετούμε τον κορυφαίο μαέστρο Peter Tiboris, αποχαιρετούμε όμως και τον άνθρωπο Peter. Προσωπικά, νιώθω μεγάλη τιμή που είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω, διότι υπήρξε μια σπουδαία προσωπικότητα που ξεχώριζε για την ευφυΐα του, το ευρύ του πνεύμα αλλά και την απαράμιλλη ευγένεια και το ήθος του.

Σήμερα, η μουσική σκηνή παγκοσμίως γίνεται φτωχότερη αλλά το έργο και οι αξίες που μας κληροδοτεί ο Peter Tiboris, θα κρατούν άσβεστη τη μνήμη του στην αιωνιότητα.

Τα θερμότερα συλλυπητήριά μου στους αγαπημένους του.

Peter,
Καλό ταξίδι στο φως. Τιμή μου που σε γνώρισα.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*