Παρουσίαση της Σύρου ως all year long προορισμού στο Παρίσι

Newsroom
26/09/2024 13:20
 
 
 

 

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IFTM-TOP RESA στο Παρίσι βρέθηκε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κα Χρηστιάννα Πάπιτση από τις 17 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2024.

Στόχος της παρουσίας της Αντιδημάρχου στη γαλλική πρωτεύουσα ήταν τόσο η συνάντηση με τουριστικούς πράκτορες, όσο και η παρουσίαση της Σύρου ως προορισμού τεσσάρων εποχών σε δημοσιογράφους μεγάλων γαλλικών μέσων που καλύπτουν το τουριστικό ρεπορτάζ.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Πάπιτση είχε σειρά συναντήσεων με ανθρώπους του τουρισμού στο ελληνικό περίπτερο του ΕΟΤ, όπου τους παρουσίασε τη δυναμική της Σύρου ως προορισμού που μπορεί να φιλοξενήσει επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν περαιτέρω συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα μέσω διαδικτυακών συναντήσεων με Γάλλους πράκτορες.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της προβολής της Σύρου, η κα Πάπιτση – σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Γαλλίας, την Ελληνίδα σεφ Ντίνα Νικολάου και τη συνδρομή συριανών παραγωγών και επιχειρήσεων – πραγματοποίησε γεύμα προς τιμή Γάλλων εκπροσώπων του τύπου. Το γεύμα επιμελήθηκε και φιλοξένησε στο εστιατόριο της η κα Νικολάου, η οποία παρασκεύασε συριανά πιάτα χρησιμοποιώντας ως πρώτες ύλες τα προϊόντα που διέθεσαν οι παραγωγοί του νησιού και ως δώρα δόθηκαν προϊόντα τοπικών επιχειρήσεων. Στην παρουσίαση της Σύρου έδωσε το παρών και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Ανδρέας Φιορεντίνος, ο οποίος δεσμεύτηκε να βρίσκεται σταθερά δίπλα στη Σύρο και σε κάθε πρωτοβουλία για προώθηση της στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρει η κα Πάπιτση σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε, «είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης διοργανώνει εκδήλωση προβολής και προώθησης του προορισμού σε δημοσιογράφους, μια πρωτοβουλία που αποτελεί την αρχή πολλών παρόμοιων για το μέλλον».

Ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού ευχαριστούν για τη συνεχή υποστήριξη και συνεργασία τις επιχειρήσεις (τυχαία σειρά αναφοράς):
-Makryonitis Syros Distillery.
-Syra beer.
-Physis Cream.
-Aegean beauty.
-Λουκουμοποιείο Κανακάρη.
-Λουκουμοποιείο Συκουτρή.
-Λουκουμοποιείο Λειβαδάρα.
-Κρεοπωλείο «Το Σαλιμπάκι».
-Υπεραγορά κρεάτων «Ρουσσουνέλος».
-Πρέκας – Παραδοσιακά Προϊόντα Σύρου.
-Meli Syros.
-Django.
-Τυροκομείο «Ζωζεφίνος».
-Kois Mansion Hermoupolis.
-Syros soul.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*