Θλίψη των καθολικών στην Ελλάδα – Προσευχές και δεήσεις υπέρ αναπαύσεως του πάπα Φραγκίσκου και στη Σύρο

Newsroom.
22/04/2025 11:26
 
 
 

Στην Σύρο, την Κέρκυρα, την Αθήνα, και όπου υπάρχουν καθολικές εκκλησίες, οι πιστοί έσπευσαν να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του πάπα Φραγκίσκου.

Ο Ποντίφικας, που όσο ζούσε ήταν αγαπητός σε όλο τον κόσμο λόγω της ηπιότητας του χαρακτήρα και της συμπεριληπτικότητας του λόγου του, πρέσβευε και την ανάγκη διαλόγου ανάμεσα στις χριστιανικές εκκλησίες.

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του πνευματικού ηγέτη της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας καθολικοί που ζουν στην Αθήνα έσπευσαν στον καθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προκειμένου να προσευχηθούν αποχαιρετώντας το δικό τους πάπα, τον πάπα των φτωχών, τον άνθρωπο που υπηρέτησε με ταπεινότητα την καθολική εκκλησία.

Ο Ποντίφικας, που όσο ζούσε ήταν αγαπητός σε όλο τον κόσμο λόγω της ποιότητας του χαρακτήρα και της συμπεριληπτικότητας του λόγου του, πρέσβευε και την ανάγκη διαλόγου ανάμεσα στις χριστιανικές εκκλησίες.

Στον καθολικό ναό του Αγίου Γεωργίου στη Σύρο οι καμπάνες ήχησαν πένθιμα στην είδηση της εκδημίας του πάπα Φραγκίσκου ενώ τις επόμενες ημέρες με την επιστροφή του καθολικού επισκόπου από τους Αγίους Τόπους, θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Πάπα Φραγκίσκου.

Η χθεσινή μέρα, η μέρα γιορτής, μετατράπηκε σε ημέρα θλίψης και συγκίνησης για μια μεγάλη μερίδα των κατοίκων της Σύρου, της καθολικής κοινότητας, η οποία αποτελεί το 1/3 του συνολικού πληθυσμού και είναι μια από τις μεγαλύτερες καθολικές κοινότητες στη χώρα μας.

Το 2022 σε μια συμβολική κίνηση προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο ο Πάπας Φραγκίσκος επέστρεψε από το Βατικανό στην Ελλάδα τρία θραύσματα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Πηγή: ertnews.gr

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης/ Λίνα Θεολογίτου/ Ελένη Μπουγά

*Κεντρική Φωτογραφία του Πάπα Φραγκίσκου μπροστά από τον πατέρα Φρανσίσκο Χαβιέρ κατά τη διάρκεια της λειτουργίας προς τιμήν του στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Πόλης του Μεξικού, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025. Copyright 2025 The Associated Press. All rights reserved.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 40 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*