Με τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα και τη συνοδεία του συναντήθηκαν σήμερα Δευτέρα 18 Αυγούστου ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Αλέξης Αθανασίου και συνεργάτες του.
Η συνάντηση διεξήχθη «σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα» σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε και κατά τη διάρκεια της, οι δύο δήμαρχοι είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν για θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση (όπως η οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων και ο αναπτυξιακός ρόλος των ΟΤΑ Α’ βαθμού), καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι σε επίπεδο έργων, καθαριότητας και καθημερινότητας. Επίσης, συζητήθηκαν τρόποι διαδημοτικής συνεργασίας και υπογραμμίστηκε η σημασία των συνεργασιών αυτών για τους Δήμους γενικότερα.

Επίσης, αντικείμενο συζήτησης υπήρξαν και τα 200 χρόνια από την ίδρυση και την ονοματοδοσία της Ερμούπολης το έτος 2026, που αποτελεί σημαντικό σταθμό για τη Σύρο αλλά και το νεοελληνικό κράτος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πιθανές από κοινού δράσεις και συνεργασίες μεταξύ των δύο Δήμων.
Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Αθανασίου προσέφερε αναμνηστικά του τόπου μας στον Δήμαρχο Αθηναίων, ευχαριστώντας τον για την επίσκεψή του στο νησί.
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

























