Η Σύρος υποδέχεται τα Χριστούγεννα στην πλατεία Μιαούλη

Newsroom
27/11/2019 15:30
 
 
 

Από την πλατεία Μιαούλη ξεκινούν την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 18:00 οι φετινές χριστουγεννιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, η «αυλαία» των οποίων ανοίγει με την φαντασμαγορική φωταγώγηση του δέντρου.

Στην τελετή έναρξης, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, η Παιδική-Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων με εκατό παιδικές φωνές και χίλιες νότες θα δώσει τον πιο αισιόδοξο τόνο στο χριστουγεννιάτικο ταξίδι, ενώ η Φιλαρμονική Δήμου Σύρου-Ερμούπολης θα μαγέψει με γιορτινές jazz μελωδίες.

Την τελετή έναρξης θα πλαισιώσουν, επίσης, οι εξής δράσεις:

*Εστία Προσκόπων: «Δώσε βιβλίο – πάρε βιβλίο»

Τα παιδιά καλούνται να προσφέρουν βιβλία που έχουν διαβάσει, λαμβάνοντας παράλληλα ένα βιβλίο της επιλογής τους ως επιβράβευση για την προσφορά τους.
Η δράση «Δώσε βιβλίο – πάρε βιβλίο» έχει κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, διότι εστιάζει στην αξία του βιβλίου, η οποία – λόγω του τεχνολογικού κατακλυσμού – έχει ξεθωριάσει, ενώ η βιβλιοθήκη που θα δημιουργηθεί από τις προσφορές πρόκειται να διατεθεί από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου όπου υπάρχει ανάγκη.
Τα βιβλία θα συλλέγονται στην Εστία των Προσκόπων κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, αλλά και κάθε Σάββατο (από τις 16:00 μέχρι τις 20:00) έως τις 20/12/2019.
Στη συνέχεια, η δράση θα μεταφερθεί στο «Σπίτι του Αϊ Βασίλη» στην Εστία του 2ου Συστήματος.

*Αίθουσα Βάτη: Χριστουγεννιάτικο Εικαστικό Εργαστήρι για όλα τα παιδιά.

*Παιδική Βιβλιοθήκη: Αφήγηση παραμυθιών σχετικά με τα Χριστούγεννα από την ομάδα ΠαραμυθιάΖΩ.

Τίτλος παράστασης «Πάλι εδώ αυτοί;». Οι ΠαραμυθιαΖω λένε τις ιστορίες των καλικαντζάρων. Η παράδοση λέει ότι οι καλικάντζαροι έρχονται τις παραμονές των Χριστουγέννων και φεύγουν τα Φώτα. Εν τω μεταξύ, κάνουν ένα σωρό σκανταλιές και τα παθήματά τους είναι πολλά.
Τρεις τέτοιες ιστορίες θα ακουστούν στην Παιδική Βιβλιοθήκη: Στις 19:00, 19:20 και 19:30. Κι ελάτε να ακούσετε όποιο θέλετε!
Οι καλικάντζαροι και το αλάτι
Τα καρκαντζάλια και η μαμή
Η Ανθούλα και οι καλικάντζαροι

*Στην πλατεία: Ανιματέρ, ξυλοπόδαρος, διαδραστικά παιχνίδια, χορός, ταχυδακτυλουργικά τρικ, παιχνίδια, διαγωνισμοί.

*Ειδικό κουτί από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα στηθεί μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δένδρο, προκειμένου να δέχεται τα γράμματα των μικρών και – γιατί όχι – των μεγάλων προς τον Άγιο Βασίλη.

«Δεν χρειάζονται πολλά! Ένα γλυκό χαμόγελο, μια ζεστή αγκαλιά και όλη τη θετική μας ενέργεια για να περάσουμε τα πιο ξεχωριστά “Χριστούγεννα Μαζί” στη Σύρο!» δηλώνει η αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού κα Αλίκη Λεονταρίτη.

(Visited 94 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*