«Χριστούγεννα Μαζί» στη Σύρο! (φώτος)

Newsroom
01/12/2019 22:14
 
 
 

Στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης, την πλατεία Μιαούλη, άνοιξε η αυλαία των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, υπό τον τίτλο «Χριστούγεννα Μαζί».


Την εντυπωσιακή εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου και παιδιά, «έντυσαν» μουσικά η «Παιδική – Νεανική Χορωδία των Κυκλάδων» (με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα) και μέλη της Φιλαρμονικής του δήμου (με jazz διασκευές χριστουγεννιάτικων τραγουδιών), ενώ αποκορύφωμα υπήρξε η φωταγώγηση του νέου δέντρου και τα πυροτεχνήματα που φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό.

Μάλιστα, η αντίστροφη μέτρηση της φωταγώγησης έγινε από τα ίδια τα παιδιά, μετά από προτροπή του δημάρχου κ. Νίκου Λειβαδάρα και της αντιδημάρχου Πολιτισμού-Τουρισμού κας Αλίκης Λεονταρίτη.
Υπενθυμίζεται ότι το νέο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης υπήρξε δωρεά του επίτιμου δημότη κ. Αθανάσιου Μαρτίνου.


Η εκδήλωση περιλάμβανε, επίσης, εικαστικό εργαστήριο κατασκευής χριστουγεννιάτικης κάρτας και αφήγηση παραμυθιών για καλικάντζαρους από την ομάδα «ΠαραμυθιάΖΩ», ενώ στην Εστία των Προσκόπων πραγματοποιήθηκε η – κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα – δράση «Δώσε Βιβλίο – Πάρε Βιβλίο». Η δράση θα συνεχιστεί στην Εστία των Προσκόπων κάθε Σάββατο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου (κατά τις ώρες 16:00 – 20:00) και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο «Σπίτι του Αϊ – Βασίλη» στην Ποσειδωνία στην Εστία του 2ου Συστήματος.
Τέλος, τα παιδιά που βρέθηκαν στην πλατεία Μιαούλη διασκέδασαν με ξυλοπόδαρος και ανιματέρ, παίζοντας μαζί τους διαδραστικά παιχνίδια και κάνοντας ταχυδακτυλουργικά τρικ.

(Visited 201 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*