Ο Στέφανος Κορκολής στο θέατρο Απόλλων προς ενίσχυση του Νοσοκομείου Σύρου

Newsroom
02/12/2019 12:27
 
 
 

«Μουσικές ιστορίες» είναι ο τίτλος της συναυλίας του Στέφανου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στις 21:00 στο θέατρο Απόλλων, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης «Χριστούγεννα Μαζί».
Τη συναυλία διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Σύρου, με την υποστήριξη του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου Β’ και του Καθολικού Επισκόπου π. Πέτρου Στεφάνου.

Μελωδική «διήγηση»
Ο Στέφανος Κορκολής, μαζί με την εξαιρετική ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη, θα «διηγηθεί με Νότες» τις δικές του μουσικές ιστορίες. Ιστορίες για τραγούδια που αγάπησε στα εφηβικά και νεανικά του χρόνια, τραγούδια σπουδαίων τραγουδοποιών που ενορχήστρωσε (Γ. Σπανού, Α. Μάνου, Α. Μικρούτσικου κ.ά.), επιλεγμένες συνθέσεις του, που ερμήνευσαν μεγάλοι ερμηνευτές όπως «Κι άκουγα την ανάσα σου», «Δεν είσαι εδώ», «Ο άγγελός μου», «Κάθε φορά που με κοιτάζεις», «Σ’ έχω ερωτευτεί», «Εκατό φορές κομμάτια», «Θες», «Σβήσε το φεγγάρι», «Κάποιες φορές» και πολλά άλλα, τραγούδια που ερμήνευσε ο ίδιος («Στους πέντε ανέμους», «Σκόνη και θρύψαλα», «Με το σημάδι στο σκορπιό», «Λατέρνα» κ.ά.) όπως και πιανιστικές – ορχηστρικές του συνθέσεις (“Sensitivities”) και βέβαια τραγούδια μεγάλων δημιουργών που έμειναν για πάντα στην ιστορία (Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Σ. Ξαρχάκου, Μ. Λοΐζου, Μ. Πλέσσα κ.ά.).
Όλα αυτά σε ένα πρόγραμμα που αψηφά τη ροή του χρόνου και όλα μοιάζουν σαν να έγιναν σήμερα! Μουσικές ιστορίες με έντονο το αυτοσχεδιαστικό στοιχείο, τις απρόσμενες μουσικές εναλλαγές, το κέφι, την ψυχαγωγία και με σκοπό, πάνω από όλα, ακροατές και μουσικοί να γίνουμε ένα!

Συντελεστές
Σοφία Μανουσάκη: τραγούδι
Κωστής Πυρένης: κιθάρες, τραγούδι
Βασίλης Δεφίγγος: σαξόφωνο, φλάουτο
Στέφανος Κορκολής: Πιάνο, τραγούδι, ενορχηστρώσεις – διασκευές

Τιμές εισιτηρίων: 15€

Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν για υποστήριξη των σκοπών του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σύρου που είναι η υποστήριξη σε οτιδήποτε χρειάζεται η δομή του Νοσοκομείου.

(Visited 112 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*