Συνάντηση Λεονταρίτη – Λειβαδάρα για την επένδυση στο «Κυκλαδικόν»

Newsroom
17/01/2020 12:22
 
 
 

 

Η μεταβίβαση, σε ιδιωτική εταιρεία, του ιστορικού ακινήτου «Κυκλαδικόν» (ιδιοκτησίας του Κληροδοτήματος «Άννης Κουτσοδόντη») ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης της συνάντησης που είχε χθες ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κληροδοτήματος Γιώργο Λεονταρίτη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Δήμαρχο τόσο για το χρονοδιάγραμμα και τις ακριβείς διαδικασίες της μίσθωσης, όσο και για το κόστος των εργασιών, οι οποίες προβλέπεται να ξεκινήσουν εντός της επόμενης εβδομάδας και αφορούν στην απάντληση των υδάτων στις υπόγειες δεξαμενές του κτιρίου (εκτάσεως 420 τ.μ.), καθώς και στην αφαίρεση από το εσωτερικό του οικοδομήματος όλων των υλικών που υπάρχουν λόγω της κατάρρευσης της οροφής. Επίσης, ο κ. Λεονταρίτης ανέφερε ότι πρόκειται να κατατεθεί άμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και το αίτημα για την οριστική αδειοδότηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων.

Κατόπιν της πολύ θετικής αυτής έκβασης, ο κ. Λειβαδάρας συνεχάρη τον κ. Λεονταρίτη για την πολύτιμη συμβολή του και ευχήθηκε αυτή να είναι η αρχή για τη αξιοποίηση και άλλων εμβληματικών κτιρίων της Σύρου, με γνώμονα αφενός τη διαφύλαξη και ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και της πολιτισμικής ταυτότητας της Σύρου και αφετέρου την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*