Τις βασιλόπιτες σε Λιμεναρχείο και ΑΕΝ Σύρου ευλόγησε ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’

Newsroom
21/01/2020 12:07
 
 
 

 

Την Αγιοβασιλειόπιτα της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος και του Λιμεναρχείου Σύρου ευλόγησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’.

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο Καθολικός Επίσκοπος κ. Πέτρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Λειβαδάρας, ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών κ. Οικονόμου, ο Στρατηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Κανακουσάκης, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κα Μαραγκού, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων Ναυτικών, ο Πρόεδρος και ο Γ.Γ. του Εργοστασιακού Σωματείου του «Νεωρίου», ο Διοικητής της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, ο Λιμενάρχης Σύρου, Αξιωματικοί και στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Ο κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε προς τη Διοίκηση, τους Αξιωματικούς και τα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος για το νέο έτος και τους συνεχάρη για την – με αυτοθυσία – φρούρηση των θαλάσσιων συνόρων της χώρας και τη διάσωση ανθρώπων, ευχαρίστησε δε, το Λιμεναρχείο Σύρου για την άριστη μετά της Ιεράς Μητροπόλεως συνεργασία. Μάλιστα, συνεχάρη ιδιαίτερα, τον Λιμενάρχη Σύρου κ. Βαμβακούση για την εκλογή του ως Προέδρου της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων.



Με το ίδιο πνεύμα ομίλησαν και ευχήθηκαν ο Καθολικός Επίσκοπος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, ο Εισαγγελέας Εφετών, ο Στρατήγος της Αστυνομίας και η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, οι οποίοι συνεχάρησαν το Λιμενικό Σώμα για την εθνική και κοινωνική προσφορά του.


Μετά το Λιμεναρχείο, ο κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη στο εμβληματικό κτίριο της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου και ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιτα, παρουσία του Διοικητή της Σχολής, του Διευθυντού Σπουδών, Καθηγητών, Σπουδαστριών και Σπουδαστών.



Στην ευχετήρια ομιλία του προς τους Σπουδαστές, ο Μητροπολίτης Σύρου, μεταξύ άλλων είπε χαρακτηριστικά: «…Όταν θα βρίσκεσθε στη γέφυρα του πλοίου και θα παρατηρείτε τη θάλασσα, άλλοτε γαλήνια και άλλοτε φουρτουνιασμένη, να σκέφτεσθε ότι έτσι είναι και η ζωή, πότε ήρεμη και πότε με δυσκολίες. Γι’ αυτό θα πρέπει να έχετε πάντα εμπιστοσύνη στο Θεό, ο οποίος θα συμπλέει με τα πλοία σας και θα σας καθοδηγεί στη λήψη σωστών αποφάσεων, τόσο στην επαγγελματική, όσο και στην προσωπική σας ζωή».

Ο Διοικητής και ο Διευθυντής σπουδών της Σχολής ευχαρίστησαν τον κ. Δωρόθεο Β’ για τη συναρωγή της Ιεράς Μητροπόλεως στην αντιμετώπιση του προβλήματος σίτισης των Σπουδαστών και τον Ευεργέτη κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για τη στήριξή του προς την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου.
(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 247 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*