Στο πλευρό των φοιτητών ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Κυκλάδων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Newsroom
04/02/2021 18:58
 
 
 

Δελτίο τύπου στήριξης των αγώνων της εκπαιδευτικής κοινότητας εξέδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σε αυτό, αναφέρει ότι η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί ένα «νομοθετικό τερατούργημα» στον τομέα της Παιδείας, το οποίο εμποδίζει την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση παιδιών από τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, οδηγεί τους νέους στα ιδιωτικά κολλέγια και εγκαθιδρύει την αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια.

Για τους λόγους αυτούς, οι φοιτητικές και μαθητικές κινητοποιήσεις, καθώς και οι κινητοποιήσεις των καθηγητών αποτελούν πηγή δύναμης και έμπνευσης ενάντια στα αντιδημοκρατικά σχέδια της ΝΔ.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου του Συλλόγου έχει ως εξής:

Η κυβέρνηση της ΝΔ χρησιμοποιεί την παγκόσμια υγειονομική κρίση για να εφαρμόσει ακόμη πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές με παραπέρα αποδυνάμωση του δημόσιου τομέα, διάλυση και ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, θέσπιση της 10ωρης εργασίας, περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών, κλιμάκωση των ιδιωτικοποιήσεων και αδιαφανών συμβάσεων και προμηθειών, αύξηση της ανεργίας με το κλείσιμο επιχειρήσεων λόγω της παρούσας κατάστασης με το lockdown. Δεν χρησιμοποιεί τους απαιτούμενους πόρους για τη στήριξη της κοινωνίας που δοκιμάζεται σκληρά και για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας , το οποίο βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.

Και στον τομέα της Παιδείας προωθεί ένα νομοσχέδιο που χαρακτηρίζεται ως «νομοθετικό τερατούργημα» που βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, «σπρώχνει» τους νέους στα ιδιωτικά κολέγια και διαμορφώνει ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας στα Πανεπιστήμια, με σημαντικό περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων. Είναι το 3ο αντιδραστικό νομοσχέδιο σε αυτές τις συνθήκες, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την Εκπαίδευση την άνοιξη, την ψήφιση του νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση τον Δεκέμβρη.

Για αυτό τον λόγο οι κινητοποιήσεις μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών, όλο αυτό το διάστημα, ενάντια σε αυτά τα αντιδημοκρατικά σχέδια αποτελούν για όλους μας πηγή δύναμης και έμπνευσης. Χαιρετίζουμε την κινητοποίηση των μελών του Φοιτητικού Συλλόγου του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 30 Γενάρη στην Σύρο.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις δασκάλων, καθηγητών, φοιτητών και τα συλλαλητήρια της Πέμπτης 04-02-2021, ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις.

Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων

Να σταματήσει κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων

Να αποσυρθεί τώρα το Νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη

Ελευθερία, Παιδεία, Δημοκρατία

(Visited 42 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*