Ερώτηση του ΜέΡΑ25 για την επαρκή στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου

Newsroom
23/02/2021 16:53
 
 
 

Ερώτηση, η οποία περιέχει την πρόσφατη καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα.

Αφού παραθέτει αυτούσια την καταγγελία, η κα Μπακαδήμα προχωρά στη διατύπωση μιας σειράς ερωτημάτων που αφορούν στην επαρκή στελέχωση του νοσοκομείου της Σύρου με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που θα εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του.

Αναλυτικά, η ερώτηση:

Μετά από την ανακοίνωση 16 κρουσμάτων Covid 19 στη Σύρο και ενώ είναι σε εξέλιξη το τρίτο κύμα πανδημίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου προέβη στην εξής καταγγελία στις 20/2/2021:

1.Τρεις Ιατροί του Νοσοκομείου Σύρου (Γυναικολόγος, Αναισθησιολόγος, Παιδίατρος) μετακινήθηκαν αιφνιδίως στο Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου για “υπηρεσιακές ανάγκες”. Τους ανακοινώθηκε αιφνιδίως- αρχικά προφορικά – ότι με απόφαση της Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ Νοτίου Αιγαίου εντέλλονται να μεταβούν εντός μιας ημέρας στην Νάξο για χρονικό διάστημα 4 έως 10 ημερών. Προς έκπληξή μας ενημερωθήκαμε ότι δεν είχε υπάρξει καμία προηγούμενη ενημέρωση ή συνεννόηση με τις αντίστοιχες κλινικές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Παράλληλα από τη ΜΑΦ μετακινήθηκε με εντολή της Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ Νοτίου Αιγαίου με τρίμηνη μετακίνηση, Ιατρός της στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου.

2.Εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει γίνει προκήρυξη για οκτώ (8) μόνιμες θέσεις νοσηλευτών και ενώ διανύουμε το τρίτο κύμα της πανδημίας δεν έχουμε καμία εξέλιξη της διαδικασίας με αποτέλεσμα από την στιγμή που ξεκίνησαν να νοσηλεύονται Covid περιστατικά στο Νοσοκομείο μας, το ήδη ταλαιπωρημένο και εξουθενωμένο νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο εργάζεται εδώ και ένα χρόνο με ανάκληση αδειών, καλείται πλέον να καλύπτει ανάγκες σε διαφορετικά πόστα (νοσηλεύτριες της παιδιατρικής για παράδειγμα καλούνται να καλύψουν ανάγκες της παθολογικής – χειρουργικής κλινικής και των επειγόντων κλπ).

3. Μας φαίνεται αδιανόητο δε, ότι στην προκήρυξη των 918 θέσεων Ιατρών, ένα Νοσοκομείο σαν το Γ.Ν. ΣΥΡΟΥ το οποίο καλύπτει όλες τις Κυκλάδες και υποστηρίζει μία πτητική βάση ΕΚΑΒ, με μία νεοσύστατη πολύτιμη για τον νομό ΜΑΦ, δεν υπάρχει ούτε η πολυπόθητη θέση Διευθυντή Εντατικολόγου, ούτε καμία άλλη από τις 20 κενές οργανικές θέσεις Ιατρών.

Επειδή το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί είναι μεγάλο, πρωτίστως για την προάσπιση της ασφαλούς νοσηλείας των πολιτών καθώς και για τις αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας των εργαζομένων του Νοσοκομείου απαιτούμε:
*Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων (Ιατρών, Νοσηλευτών, λοιπού προσωπικού) με μόνιμο προσωπικό.
*ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ η οποία θέτει σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.
*Άμεση Μονιμοποίηση εκτάκτων».

Κατόπιν των παραπάνω,
Ερωτάται ο κ Υπουργός:

1. Για ποιο λόγο μετακινήθηκαν χωρίς έγκαιρη ενημέρωση οι συγκεκριμένοι ιατροί από το Γ.Ν. Σύρου στη Νάξο;

2. Πόσους ιατρούς έχει το Γ.Ν. Σύρου και πόσους το Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου και πόσες κενές οργανικές θέσεις υπάρχουν και στα δύο;

3. Πώς θα καλυφθούν τα κενά στο Γ.Ν. Σύρου το διάστημα 4-10 ημερών;

4. Πόσοι ιατροί απασχολούνται στη ΜΑΦ του Γ.Ν. Σύρου;

5. Πώς θα καλυφθεί το κενό με την τρίμηνη μετακίνηση ιατρού από τη ΜΑΦ του Γ.Ν. Σύρου στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου;

6. Πού βρίσκεται η διαδικασία πρόσληψης των 8 νοσηλευτών;

7. Πώς θα καλυφθούν οι 20 οργανικές θέσεις ιατρών στο Γ.Ν. Σύρου;

8. Για ποιο λόγο δεν προκηρύχθηκε θέση εντατικολόγου μεταξύ των 918 θέσεων ιατρών που προκηρύχθηκαν προσφάτως;

9.Ποιες άμεσες ενέργειες θα γίνουν ώστε να στελεχωθεί το Γ.Ν. Σύρου με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που θα εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του;

(Visited 44 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*