Γιώργος Λεονταρίτης: «Πλησιάζει η οριστική λύση για τα ετοιμόρροπα κτίρια της Ερμούπολης»

Newsroom
11/03/2021 12:22
 
 
 

Την πεποίθησή του ότι, το αμέσως προσεχές διάστημα, θα κατατεθεί η πολυαναμενόμενη νομοθετική ρύθμιση που θα δώσει οριστική λύση στα χρόνια προβλήματα που αφορούν στα ετοιμόρροπα κτίρια της Ερμούπολης και όλων των νησιών των Κυκλάδων, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Λεονταρίτης με δελτίο Τύπου, μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, η επικοινωνία του με την Υπουργό συνεχίστηκε αδιάλειπτα.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, αποτέλεσμα των τηλεφωνικών επικοινωνιών και της αλληλογραφίας που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης με την Υπουργό, ήταν η επιστολή της τελευταίας στις 03 Μαρτίου 2021, με την οποία γνωστοποίησε ότι έχει δρομολογήσει τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να δοθούν οριστικές λύσεις.

Συγκεκριμένα, από κοινού με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέληξαν σε προσχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για τη σύσταση κοινής επιτροπής, που να αντιμετωπίζει τις περιπτώσεις των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτισμάτων στην Ερμούπολη και τις Κυκλάδες, τις νομοτεχνικές λεπτομέρειες του οποίου έχουν επεξεργαστεί οι νομικοί σύμβουλοι των δύο Υπουργείων.

Την επόμενη εβδομάδα θα οριστικοποιηθεί η διάταξη νόμου για τα επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίσματα και ακολούθως η διάταξη θα προωθηθεί στη Βουλή για νομοθέτηση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε: «Αισθάνομαι ικανοποίηση για τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί προς την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αφορούν τα ετοιμόρροπα κτίρια της Ερμούπολης και όλων των νησιών των Κυκλάδων.
Είμαι βέβαιος ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα κατατεθεί η πολυαναμενόμενη νομοθετική ρύθμιση, όπως με έχει διαβεβαιώσει η ίδια, η κα Υπουργός.
Επίσης, επιθυμώ να σας ενημερώσω ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι επαφές του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συγκεκριμένα της κας Υπουργού με τον αρμόδιο Υφυπουργό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ν. Ταγαρά και τον οικείο Γενικό Γραμματέα κ. Ε. Μπακογιάννη, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για τη σύσταση μιας ad hoc (για αυτό το σκοπό) επιτροπής, η λειτουργία της οποίας θα επιτρέψει την ταχύτερη έκδοση οικοδομικών αδειών, προκειμένου να δοθεί λύση και σε αυτό το πάγιο αίτημα.
Η επικοινωνία μου με τα συναρμόδια Υπουργεία, η οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2020, με την επίσκεψή μου στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη συνάντησή μου με την κα Υπουργό, θα συνεχιστεί μέχρι την οριστική επίλυση του πολύπλοκου προβλήματος».

(Visited 35 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.