Σύλλογος Υπαλλήλων Π.Ε. Κυκλάδων προς Λεονταρίτη για την φημολογούμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών: «Εκκωφαντική σιωπή»

texniki ypiresia perifereias 2
Newsroom
12/03/2021 11:08
 
 
 

Να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις φήμες περί υποβάθμισης των Υπηρεσιών των Κυκλάδων με την κατάργηση-συγχώνευση Διευθύνσεων, ζητά για ακόμη μια φορά, επιτακτικά από τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Λεονταρίτη ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Απαντώντας σε ανάρτηση του κ. Λεονταρίτη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (ανάρτηση η οποία δημοσιεύθηκε σε τοπικό μέσο ενημέρωσης της Σύρου), ο Σύλλογος αντικρούει τους «απαράδεκτους χαρακτηρισμούς» του Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος – σύμφωνα με τον Σύλλογο – κρατά απαξιωτική στάση απέναντι στο εκλεγμένο συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων των Κυκλάδων.

Σημειώνεται ότι η απάντηση κοινοποιήθηκε επίσης, στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο, τους επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» κ. Γλυνό, «Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου κ. Ντουνιαδάκη, «Πνοή Δημιουργία Νοτίου Αιγαίου» κ. Κόκκινο, τη Γραμματεία και τα Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Νοτίου Αιγαίου, τον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Παπασταματίου, την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος (ΟΣΥΑΠΕ), τη Γενική Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Συμεοπούλου, τη Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας κ. Αριστείδου, τα Μέλη του Συλλόγου και τα ΜΜΕ.

Αναλυτικά, η απάντηση του Συλλόγου στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων έχει ως εξής:

κ. Λεονταρίτη
Σε ιστοσελίδα τοπικού μέσου ενημέρωσης της Σύρου, δημοσιεύτηκε κείμενό σας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με το οποίο απαντάτε σε (ορισμένους) συνδικαλιστές του Δημοσίου της ΠΕ Κυκλάδων, ενώ εμείς σας απευθύναμε το συγκεκριμένο έγγραφο ως το εκλεγμένο όργανο των υπαλλήλων των Π.Ε. Κυκλάδων.

Στο έγγραφό μας αυτό δεν ζητήσαμε την προσωπική σας άποψη περί συνδικαλισμού και δημοκρατίας. Σας απευθύναμε συγκεκριμένα ερωτήματα και σας καλέσαμε να επιβεβαιώσετε ή να διαψεύσετε τις φήμες, που κυκλοφορούν εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες για υποβάθμιση των Υπηρεσιών των Κυκλάδων, με την κατάργηση-συγχώνευση Διευθύνσεων. Ερωτήματα απλά, ουσιαστικά και συγκεκριμένα, που σας αφορούν άμεσα από τη θέση σας ως Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, και για τα οποία για άλλη μια φορά δεν μας απαντάτε. Για άλλη μια φορά είστε εκτός θέματος.

Αν κάποιος λοιπόν, οφείλει μία συγγνώμη, αυτός είσαστε εσείς, που με την στάση σας αυτή, απαξιώνετε τους συναδέλφους των Υπηρεσιών των Κυκλάδων, οι οποίοι τόσο καιρό περιμένουν μία απάντηση από την πλευρά σας.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο κείμενό σας και τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που εμπεριέχονται σε αυτό, να σας υπενθυμίσουμε, ότι εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με εργοδοτικό ή και κυβερνητικό συνδικαλισμό, παλαιοκομματικής ή νεοκομματικής κοπής δεν έχει σημασία, και ότι την ευθύνη για τα γνωστά οδυνηρά αποτελέσματα στην κοινωνία και την οικονομία την έχουν όσοι κυβέρνησαν διαχρονικά αυτόν τον τόπο, και πάντως σίγουρα όχι εμείς. Η εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, συνεχίζει τις ίδιες αποτυχημένες συνταγές και εκμεταλλεύεται την πανδημία για να προβεί σε μία πρωτοφανή συρρίκνωση εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, συνεχίζοντας το ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών και της δημόσιας περιουσίας και δυστυχώς όπως φαίνεται δεν έχουμε δει στους λόγους σας καμία διαφοροποίηση. Και δυστυχώς, τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, θα κληθούν να πληρώσουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι και οι πολίτες αυτού του τόπου με μνημόνια, μεσοπρόθεσμα προγράμματα ή όπως αλλιώς θα βαφτιστούν αυτά ανάλογα με την συγκυρία.

Από την άλλη λέτε ότι σέβεστε το συνδικαλισμό, ως «πυλώνα της δημοκρατίας», αλλά δυστυχώς η στάση σας απέναντί μας ως εκλεγμένο συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων των Κυκλάδων δεν το αποδεικνύει αυτό:

1)Δεν έχει πραγματοποιηθεί πρόσφατα συνάντηση με το Δ.Σ του Συλλόγου μας αν και το έχουμε ζητήσει επανειλημμένα με σχετικά έγγραφά μας, ώστε να συζητήσουμε για θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας. Η τελευταία μας συνάντηση έγινε πριν δύο χρόνια περίπου.

2) Δεν μας έχετε απαντήσει επίσημα ούτε μία φορά!, κατά την διάρκεια της θητείας σας, σε αιτήματα και σε ερωτήματα που σας θέτει ο Σύλλογός μας. Την μοναδική φορά που το κάνατε, δεν απαντάτε επίσημα στον Σύλλογο των Υπαλλήλων, αλλά σε (ορισμένους) συνδικαλιστές της ΠΕ Κυκλάδων, με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης!, με απαράδεκτες εκφράσεις και χαρακτηρισμούς.

3) Δεν έχετε συγκαλέσει την Επιτροπή για την τροποποίηση του Οργανισμού, στην οποία είστε Πρόεδρος, για να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι για τους σκοπούς της Διοίκησης.

Να θυμίσουμε επίσης ότι αν και είμαστε εν μέσω πανδημίας και υγειονομικής κρίσης δεν έχετε χορηγήσει ακόμη τα, από τον Νόμο, προβλεπόμενα Μέτρα Ατομικής Προστασίας στους υπαλλήλους της Περιφέρειας, παρόλες τις επανειλημμένες οχλήσεις μας. Και δυστυχώς για τους συνάδελφους μας που είναι στην πρώτη γραμμή, και βρίσκονται σε κάποιο νησί για εκτός έδρας υπηρεσία, δεν βρέθηκε τυχαία κάποιο ανοιχτό εμβόλιο να εμβολιαστούν εκτός σειράς, όπως είδαμε να συμβαίνει τελευταία αρκετά συχνά.

Ο Σύλλογος μας, από την πρώτη στιγμή είχε ενημερώσει τον κυκλαδίτικο λαό για τα προβλήματα που θα προκύψουν στην τοπική αυτοδιοίκηση από την συνεχιζόμενη εφαρμογή αυτής της αδιέξοδης πολιτικής του ξεπουλήματος των δημόσιων αγαθών και της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα. Το ίδιο κάνει και τώρα, για ένα θέμα που πιστεύουμε ότι αφορά όλους τους Κυκλαδίτες, μπροστά στην εκκωφαντική σιωπή την δική σας και της περιφερειακής αρχής.

κ. Λεονταρίτη
Ως αρμόδιο Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη των Κυκλάδων, για άλλη μια φορά, σας καλούμε επιτέλους να πάρετε θέση και να απαντήσετε ξεκάθαρα στους συναδέλφους και τους πολίτες των Κυκλάδων στα παρακάτω απλά και συγκεκριμένα ερωτήματα:

1)Υπάρχει στις προθέσεις της Περιφερειακής Αρχής η υποβάθμιση Υπηρεσιών των Κυκλάδων και η μεταφορά αρμοδιοτήτων σε αντίστοιχες Υπηρεσίες των Δωδεκανήσων;

2) Ευσταθούν οι φήμες που έχουν διαρρεύσει από την πλευρά της περιφερειακής αρχής εδώ και τουλάχιστον 6 μήνες, ότι είναι στις προθέσεις σας η κατάργηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων και η υπαγωγή της αρμοδιότητας μελέτης και εκτέλεσης έργων στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσων, με έδρα την Ρόδο και χωρική αρμοδιότητα σε όλη την Περιφέρεια;

3) Έχετε προβεί ως περιφερειακή αρχή, σε ενέργειες προς το Υπουργείο Εσωτερικών που να δρομολογούν αυτές τις εξελίξεις, δηλαδή της υποβάθμισης των Υπηρεσιών των Κυκλάδων;

(Visited 54 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*