Απάντηση Λεονταρίτη στην επιστολή του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών: «Εκπλήσσομαι»

Newsroom
21/03/2021 22:32
 
 
 

Την έκπληξη του για την ανακοίνωση του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων σχετικά με την έδρα της 7μελούς Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμόρροπων (Ε.ΕΠ.ΕΤ.) κτιρίων εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης.

Απαντώντας στην – μακροσκελή όπως την χαρακτήρισε – ανακοίνωση, ο κ. Λεονταρίτης δεν σχολίασε τις αναφορές του Συλλόγου για το πού θα εδρεύει τυπικά η Επιτροπή και δήλωσε ότι με τη σύσταση της Ειδικής Επιτροπής «δεν λύνονται όλα τα μεγάλα προβλήματα που κληρονομήσαμε, γι’ αυτό θα συνεχιστεί η διεκδίκηση λύσεων από τα δύο συναρμόδια Υπουργεία».

Αναλυτικά, η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων:

Σχετικά με την ανακοίνωση του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων για την έδρα της 7μελούς Ειδικής Επιτροπής Επικινδύνως Ετοιμόρροπων (Ε.ΕΠ.ΕΤ.) κτιρίων που θα συσταθεί και θα είναι αρμόδια για την αυτοψία και τη λήψη απόφασης για τα κτίσματα που χρήζουν παρεμβάσεων, εκπλήσσομαι.

Δυστυχώς, στη μακροσκελή ανακοίνωσή τους δεν κάνουν καμία αναφορά στο γεγονός ότι καταργούνται όλες οι επιτροπές, ακόμη και αυτή του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που είχε σημαντικό ρόλο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλες κωλυσιεργίες ακόμη και ετών και αυτό το γνωρίζουν τόσο οι πολίτες, όσο και οι ίδιοι.

Δεν γίνεται, επίσης, καμία αναφορά στο γεγονός ότι συστήνεται μία (1) Επιτροπή, η οποία θα έχει αρμοδιότητα εφ’ όλης της ύλης και η οποία υποχρεούται, εντός τριών (3) ημερών, από την ημέρα που θα κληθεί από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου ή από οποιονδήποτε τρίτο, να συνεδριάζει και να αποφασίζει επί των επικίνδυνων κτιρίων, είτε με φυσική παρουσία, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, κάτι που εξασφαλίζει την λειτουργικότητα της Επιτροπής.

Τις αναφορές τους για το πού θα εδρεύει τυπικά η Επιτροπή, δεν τις σχολιάζω, διότι αυτές δεν αφορούν τους πολίτες, οι οποίοι επιζητούν λύσεις από το Κράτος, αίτημα στο οποίο ανταποκρίνεται το παρόν νομοσχέδιο.

Τέλος, επιθυμώ να δηλώσω ότι με την παρούσα πολύ σημαντική νομοθετική ρύθμιση δεν λύνονται όλα τα μεγάλα προβλήματα που κληρονομήσαμε, γι’ αυτό θα συνεχιστεί η διεκδίκηση λύσεων από τα δύο συναρμόδια Υπουργεία.

«Για να κερδίσεις τον “πόλεμο”, πρέπει πρώτα να κερδίσεις τις “μάχες”. Κερδίσαμε την πρώτη μεγάλη “μάχη”».

Συνεχίζουμε, λοιπόν, με υπομονή, επιμονή και σύνεση.

(Visited 61 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*