Σύρος: Σύγχρονες εγκαταστάσεις σε Καμίνια, Βάρη και Πάγο αναβαθμίζουν το αθλητικό «τοπίο»

Newsroom
20/04/2021 18:52
 
 
 

Την χαρά και την ικανοποίησή του για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει μέσα σε μόνο δύο χρόνια, όσον αφορά στον τομέα του αθλητισμού στη Σύρο, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και Υπεύθυνος Αθλητισμού Γιώργος Λεονταρίτης, κατά την διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο στα συριανά ΜΜΕ.

Ο κ. Λεονταρίτης αναφέρθηκε στον (ήδη ολοκληρωμένο) Πολυχώρο Αθλητισμού-Πολιτισμού στα Καμίνια, καθώς και στις αθλητικές εγκαταστάσεις σε Βάρη και Πάγο, επισημαίνοντας ότι επιτέλους ικανοποιούνται χρόνια αιτήματα κατοίκων, αλλά και αθλητικών σωματείων της Σύρου. Ας σημειωθεί ότι για τα έργα σε Βάρη και Πάγο έχουν βρεθεί οι οριστικοί ανάδοχοι και θα ολοκληρωθούν σε 12 και 6 μήνες, αντίστοιχα, από την υπογραφή της σύμβασης, αν δεν προκύψουν καθυστερήσεις και προβλήματα, λόγω γραφειοκρατίας και εξωγενών παραγόντων.

Ειδικότερα, για τα Καμίνια, τόνισε ότι από «εγκαταλελειμμένο νταμάρι» μετατράπηκε σε έναν σύγχρονο, ασφαλή και πλήρως λειτουργικό χώρο, ο οποίος (με κάποιες τροποποιήσεις) θα μπορεί να φιλοξενεί και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, όταν το επιτρέψουν βέβαια οι υγειονομικές συνθήκες. Ο χώρος, που συνέλαβε στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής όπου βρίσκεται, αναμένεται να παραδοθεί άμεσα στον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, ενώ την ευθύνη λειτουργίας του θα έχει ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Καμινίων.

Για το Αθλητικό Κέντρο Βάρης (συνολικού κόστους 220.000€), ο Αντιπεριφερειάρχης υποστήριξε ότι όχι μόνο θα καλύψει τις ανάγκες όσων ασχολούνται με τον κλασικό αθλητισμό (αφού θα είναι ένα άριστο προπονητήριο, όπως είπε), αλλά θα μπορεί να αξιοποιηθεί κι από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου Βάρης, που στερείται αθλητικών εγκαταστάσεων. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι προβλέπεται και κατασκευή παιδικής χαράς, στην οποία θα τοποθετηθούν και παιχνίδια για παιδιά με ειδικές ικανότητες (ΑμΕΑ).

Τέλος, ο κ. Λεονταρίτης χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη την πλήρη ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου στον Πάγο, το κόστος της οποίας ανέρχεται σε περίπου 300.000€, καθώς η πρωτεύουσα των Κυκλάδων έχει μείνει με ένα μόνο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Ολοκληρώνοντας την διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, ο Αντιπεριφερειάρχης απάντησε και όσους, ενδεχομένως, αναρωτήθηκαν γιατί υλοποιούνται αθλητικά έργα σε χωριά της Σύρου. Έτσι, λοιπόν, ο κ. Λεονταρίτης σημείωσε ότι «έπρεπε να αλλάξει η λανθασμένη αντίληψη ότι όλα πρέπει να γίνονται στην Ερμούπολη», καθώς όλοι αξίζουν να έχουν την ίδια ευκαιρία πρόσβασης σε τέτοιες εγκαταστάσεις και θα έπρεπε ήδη να υπάρχει ισοκατανομή σε όλη την γεωγραφική έκταση του νησιού.

Αθλητικό Κέντρο στη Βάρη
Θα περιλαμβάνει:

*Στίβο 200μ με τέσσερα κουλουάρ κατασκευασμένα με υλικό τελευταίας τεχνολογίας.

*Σκάμμα για τη διεξαγωγή των αθλημάτων μήκους και τριπλούν.

*Βαλβίδα ρίψεων.

*Ευθεία με 5 κουλουάρ για τη διεξαγωγή του αγωνίσματος των 60μ ταχύτητος με προοπτική επέκτασής του για τη διεξαγωγή του αγωνίσματος των 100μ.

*Γήπεδο μπάσκετ – βόλεϊ.

*Εννέα (9) πυλώνες ηλεκτροφωτισμού του σταδίου με φωτισμό LED.

*Συνθετικό χλοοτάπητα για την κάλυψη όλου του σταδίου.

*Ανακατασκευή αποδυτηρίων.

*Ανακατασκευή της εξέδρας με τοποθέτηση και πλαστικών καθισμάτων.

*Ανακατασκευή των χώρων κάτω από τις εξέδρες όπου θα στεγαστούν το κυλικείο και γραφεία.

*Κατασκευή άνετου χώρου στάθμευσης.

*Δενδροφύτευση περιμετρικά του σταδίου.

*Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών θα κατασκευαστεί παιδική χαρά στην οποία θα τοποθετηθούν και όργανα για παιδιά με ειδικές ικανότητες (ΑμΕΑ).

*Χρόνος κατασκευής του έργου: Δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

*Ανάδοχος Εταιρεία: «Παναγιώτης Μοσχοβίτης του Κοσμά»

 

Ανακατασκευή γηπέδου στον Πάγο:
Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν:

*Ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου του οποίου οι νέες διαστάσεις θα είναι 105μ. μήκος και 60μ. πλάτος.

*Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα 5ης γενιάς στον αγωνιστικό χώρο καθώς και 1,5μ. πέριξ αυτού.

*Κατασκευή υπόγειου συστήματος αποστράγγισης του γηπέδου.

*Τοποθέτηση νέας περίφραξης.

*Συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων (αποδυτήριων και κυλικείου).

*Κατασκευή εξέδρας φιλοξενίας φιλάθλων.

*Τοποθέτηση 6 πυλώνων ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου με προβολείς LED που θα καταστήσουν πλήρως λειτουργικό το χώρο για τη διεξαγωγή νυχτερινών αγώνων.

*Χρόνος κατασκευής του έργου: Έξι (6) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

*Ανάδοχος Εταιρεία: «Παναγιώτης Μοσχοβίτης του Κοσμά».

(Visited 31 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*