Αυτοψία στα «Βαπόρια», το νέο βίντεο της ομάδας «Τα νεοκλασικά της Σύρου εκπέμπουν SOS»

Newsroom
04/05/2021 11:31
 
 
 

Ένα ακόμη βίντεο με σημαντικές πληροφορίες και οπτικό υλικό σχετικά με τα νεοκλασικά κτίρια της Σύρου, έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα «Τα νεοκλασικά της Σύρου εκπέμπουν SOS», στο πλαίσιο της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερις μήνες για τη διάσωση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του νησιού.

Στο βίντεο (το οποίο είναι μεγαλύτερης διάρκειας από τα δύο προηγούμενα – 13’ 04΄΄), δύο αρχιτέκτονες που εδώ δεκαετίες ασχολούνται με τη διάσωση διατηρητέων κτιρίων της Σύρου, οι Τάσσος Κάρτας και Γιώργος Ευριπιώτης, μιλούν – κάνοντας αυτοψία στην περιοχή «Βαπόρια» – για τον νεοκλασικισμό και τα νεοκλασικά της Ερμούπολης, για τα προβλήματα συντήρησης και αναστήλωσης τους, αλλά και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα.

Το βίντεο γυρίστηκε κατά τη διάρκεια του έργου καταγραφής και αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης των κτιρίων του νησιού, μέσω επιτόπιου ελέγχου που πραγματοποιείται με εθελοντική συμμετοχή μελών του Συλλόγου Μελετητών – Μηχανικών Νομού Κυκλάδων, μετά από πρόσκληση του Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης καταγραφής θα παρουσιαστούν, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της, σε διαδικτυακή συνάντηση της ομάδας «Τα νεοκλασικά της Σύρου εκπέμπουν SOS».

(Visited 195 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*