Στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη

Newsroom
06/05/2021 15:20
 
 
 

Το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η Υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, κα Ζωή Ράπτη, το οποίο χαρακτήρισε ως «κεντρικό πυλώνα παροχής υγείας για το Νότιο Αιγαίο».

Η κα Ράπτη συναντήθηκε με τον Κοινό Διοικητή των Διασυνδεομένων Νοσοκομείων Σύρου-Νάξου κ. Μιχάλη Ζουλουφό και το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Σύρου (στη συνάντηση ήταν παρών και ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Φίλιππος Φόρτωμας), καθώς και με τον Σύλλογο των εργαζομένων.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, σε δηλώσεις της στα τοπικά ΜΜΕ, η κα Ράπτη έκανε γνωστό ότι το υπουργείο θα προβεί σε κινήσεις ενίσχυσης του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) Σύρου, αλλά και του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, τόσο από πλευράς ιατρικού, νοσηλευτικού και επικουρικού προσωπικού, όσο και κτιριακών υποδομών.

Δεσμεύθηκε δε, ότι θα μεταφέρει στον Υπουργό Υγείας όλα τα αιτήματα που της τέθηκαν, ανάμεσα στα οποία ήταν η δρομολόγηση της απόφασης για την ανέγερση νέου νοσοκομείου στη Σύρο, η ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού κ.λπ.

Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τη διοίκηση του Γ.Ν. Σύρου, αλλά και το προσωπικό του για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας (αναγνωρίζοντας, βέβαια, την κόπωση των εργαζομένων) και τις υπηρεσίες που παρέχουν στους πολίτες.

Η κα Ράπτη εξέφρασε, μάλιστα, την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι, αυτή τη στιγμή, η Σύρος έχει πολύ χαμηλό ιικό φορτίο, αφού – σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία – υπήρξε μείωση σε περιστατικά και ιικο φορτίο κατά 66%.

Από την πλευρά του, ο κ. Φόρτωμας χαρακτήρισε την κα Ράπτη «φίλη της Σύρου και των Κυκλάδων», επισημαίνοντας ότι αφουγκράζεται όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας στο νομό, ενώ πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός των πολιτών στα νησιά αποτελεί «ένα στοίχημα» που έχει βάλει η κυβέρνηση, αφού συνδέεται απόλυτα και με το άνοιγμα του τουρισμού.

«Η κρίση για μας είναι μια ευκαιρία να βάλουμε την υγεία και τη Σύρο στο κέντρο των Κυκλάδων. Το νοσοκομείο της Σύρου κεντρικές και πολύ σημαντικές υπηρεσίες για όλους τους Κυκλαδίτες και τους επισκέπτες και πρέπει αυτό να ενισχυθεί» δήλωσε ο κ. Ζουλουφός, ο οποίος συμπλήρωσε ότι οι φορείς της Σύρου (ανάμεσά τους και αυτοί του τομέα Υγείας) είναι ενωμένοι, χωρίς παρωπίδες, για το καλό όλων.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα της κας Ράπτη περιλάμβανε, επίσης, επίσκεψη στον Καθολικό Επίσκοπο Σύρου, τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης και τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων.

(Visited 152 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*