Επίσκεψη της Υφυπουργού Υγείας στον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Newsroom
06/05/2021 16:12
 
 
 

Την Υφυπουργό Υγείας κα Ζωή Ράπτη υποδέχτηκε σήμερα Πέμπτη 6 Μαΐου 2021, στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί η κα Ράπτη στη Σύρο.

Η κα Ράπτη συνοδευόταν από τον Βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππο Φόρτωμα και τον Διοικητή των Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου κ. Μιχάλη Ζουλουφό, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κι Επικοινωνιών κ. Μάρκος Δαδάος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της κυρίας Υπουργού συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, αλλά και γενικότερα του Νοτίου Αιγαίου.

Η κα Ράπτη ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια για την καθοριστική συμβολή της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και για την χρηματοδότηση που παρέχει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.), προκειμένου να βελτιωθούν οι κτιριακές υποδομές και να αναβαθμιστεί ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός.

Από την πλευρά του, ο κ. Λεονταρίτης καλωσόρισε την κα Υπουργό στη Σύρο και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε θέματα υγείας. Θα συνεχίσουμε την χρηματοδότηση για τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών των Νοσοκομείων μας, των Πολυδύναμων Κέντρων και των Κέντρων Υγείας και θα εμπλουτίσουμε έτι περαιτέρω τον ιατροτεχνικό εξοπλισμό τους.
Επίσης, θα συνεχίσουμε την χορήγηση του προνομιακού επιδόματος των 450€ μηνιαίως σε γιατρούς που επιλέγουν να έρθουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νησιά μας.
Μπορεί να μην έχουμε αρμοδιότητα στην Υγεία ως Περιφέρεια, έχουμε όμως μεγάλο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας».

(Visited 23 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*