Ο Βασίλης Κικίλιας από τη Σύρο: «Η πολιτική μας είναι ανθρωποκεντρική» (φώτος)

Newsroom
28/05/2021 19:00
 
 
 

 

Στην ημερίδα που διοργάνωσε σήμερα στη Σύρο η 2η ΔΥ.Πε. Πειραιώς και Αιγαίου με θέμα «Ένα ψηφιακό νοσοκομείο στην καρδιά του Αιγαίου» παρέστη ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η ημερίδα (που αφορούσε στο «πέρασμα» του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου στην ψηφιακή εποχή) εστίασε τόσο στη συλλογική προσπάθεια που καταβλήθηκε προκειμένου να καταστεί εφικτή η ψηφιακή μετάβαση, όσο και στα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από αυτή για το προσωπικό της υγειονομικής μονάδας, αλλά και για τους νοσηλευόμενους σε αυτή.


Σε όλα τα παραπάνω αναφέρθηκαν ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Λειβαδάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δαδάος, ο Προϊστάμενος της Ε.Υ.Δ. Ν. Αιγαίου κ. Βουτσίνος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Οργάνωσης & Πληροφορικής του Γ.Ν. Σύρου κ. Ρούσσος, ο Sector Sales Manager της UNISYSTEMS MAE κ. Σαμιωτάκης, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Ροϊλός, ο Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Σύρου και Νάξου κ. Ζουλουφός, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ο εκπρόσωπος της Καθολικής Εκκλησίας π. Αντώνιος Βουτσίνος και οι βουλευτές Κυκλάδων της ΝΔ κ.κ. Βρούτσης και Φόρτωμας.









Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας ευχαρίστησε το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου για τον υποδειγματικό τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, καθώς και όλους τους παριστάμενους για την σύμπνοια που έδειξαν ούτως ώστε να γίνει πραγματικότητα το όραμα του Ψηφιακού Νοσοκομείου της Σύρου.

Ο κ. Κικίλιας υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι η ψηφιακή αναβάθμιση του νοσοκομείου υπηρετεί την ανθρωποκεντρική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση στον τομέα της Υγείας, ενώ επισήμανε ότι προτεραιότητα του Υπουργείου του είναι η ενίσχυση των υγειονομικών μονάδων των νησιών (κτιριακά, ψηφιακά, ενεργειακά, υλικοτεχνικά) και η ταυτόχρονη προσέλκυση ιατρικού προσωπικού.

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να θέσει σε διαβούλευση νομοσχέδιο που θα καθορίζει την παροχή συγκεκριμένων κινήτρων (οικονομικών και όχι μόνο) για την προσέλκυση ιατρικού προσωπικού στα νησιά και τις ακριτικές περιοχές γενικότερα, ώστε να καταστούν ελκυστικοί επαγγελματικοί προορισμοί.


«Η νησιωτικότητα είναι συγκριτικό πλεονέκτημα» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κικίλιας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θέλει με κάθε τρόπο να στηρίξει τα νησιά. Στο πλαίσιο αυτό, είπε, εφαρμόστηκε και το καθολικό πρόγραμμα εμβολιασμού «Γαλάζια Ελευθερία» με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson.




Μετά την ολοκλήρωση της ημέριδας, ο Υπουργός Υγείας μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.



(Visited 156 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*